Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi İzmir’de sela okunan camiyi basıp, camları kırılan ve müezzinin darp edildiği camiide cuma namazını kıldı.
Bir dizi programı için sabah saatlerinde İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını, 15 Temmuz gecesi, sela okunduğu için 3 kişinin camiyi basıp müezzini darp edilen ve camları kırılan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camii’nde kıldı. Namaz sonrası kendini bekleyen vatandaşlarla kısa sohbet eden Başbakan Yıldırım, Ödemiş ilçesindeki programı için helikopterle Ödemiş’e geçti.
FETÖ’nün hain darbe girişimi gecesi darp edilen Kutlu Yalvaç Camii müezzini Mehmet Kuzgun’un avukatı Zeki Arıtürk namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; ’’İlk başta tutuklanan şüpheliler daha sona salıverildi. Yakalama kararı tekrar çıkarılınca bir şüpheli teslim oldu ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğerleri ise Türkiye’den kaçtığı ve Almanya’da olduğu söylemekte. Bunlar nereye kaçarsa kaçsın, bizler haklı davamızın peşinde olacağız. Alaçakları Türkiye’ye geri getireceğiz. Yargılanacak, bunlarla ilgili kimin ihlali varsa, gerekli işlemleri başlatacağız. Sayın Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Başbakanımız, Devletin, hocamızın yanında olduğunu, devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunmuş olan kahramanca insanlarında yanında yer aldığını söyledi. Başbakanımız hocamıza geçmiş olsun dileklerini iletti’’ dedi.