Bin 405 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından 65. Hükumeti kuran Binali Yıldırım, Başbakan olarak ilk kez İstanbul’a geldi.
22 Mayıs’ta gerçekleşen AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Yıldırım’a hükümet kurma görevi vermesinin ardından kurulan 65. Hükümet, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada güvenoyu aldı. Elektronik sistemle yapılan oylamaya 453 milletvekili katıldı. 315 milletvekili hükumet programına olumlu oy verirken, 138 milletvekili de ret oyu kullandı. Güven oylamasının ardından Binali Yıldırım, Başbakan olduktan sonra ilk kez İstanbul’a geldi.
FETİH ŞÖLENİNE KATILACAK
Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve beraberindeki bazı bakanlarla birlikte özel uçak ANA ile saat 16.00’da Atatürk Havalimanı’na indi. Başbakan Yıldırım’ı burada İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve bazı ilgililer karşıladı. Havalimanı VIP bölümünde bekleyen makam aracına binen Başbakan Yıldırım, daha sonra havalimanından ayrıldı. Başbakan Yıldırım, İstanbul’un fethinin 563’üncü yılı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün saat 17.00’de Yenikapı Miting Alanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek Fetih Şöleni programına katılacak.