Başbakan Binali Yıldırım, barış ve huzurun ülkenin her yerinde egemen olacağını belirterek, “Kızılay’da otobüs bekleyen masum insanları, İstanbul Vezneciler’deki vatandaşlarımızı canlı bombalarla katleden teröristler hiçbir insani değerin savunucusu asla olamaz. Ülke olarak teröre vereceğimiz en güzel cevap birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Aziz şehitlerimize buradan söz veriyoruz, 78 vilayetimizle, 79 milyon vatandaşla daima bir olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.
Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen iftar programıyla şehit aileleriyle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, inancımızda şehitliğin çok önemli bir mertebe olduğunu belirterek, peygamberlerden sonra en önemli manevi mevkinin şehitlik olduğunu dile getirdi. Millet olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını daima canlı tutacağımızı kaydeden Başbakan Yıldırım, “Ecdadımız dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Şanlıurfa’da bu güzel vatanın istiklali için mücadele verdiler, şehitlik mertebesine erdiler. Ancak ülkemizin onurunu asla çiğnetmediler ve bu aziz vatanı bize emanet ettiler” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bugün her zamankinden daha da güçlü olduğunun altını çizerek, hükümet olarak ülkemizin, milletimizin gücüne güç katmak için her çabayı gösterdiklerini söyledi. 14 yıl boyunca şehit yakınları ve gazilerimizin yakınlarına sahip çıktıklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, bunu ülkemize yakışan bir şekilde yapmayı ulvi bir görev olarak gördüklerini ve şehitlerimizin anneleri, babaları, kardeşleri, eş ve çocuklarının bize bıraktığı emanet olduğunu kaydetti.
Başbakan Yıldırım, “Şehit yakınları ve gazilerimiz için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağını yaptığımız anayasa değişikliği ile hayata geçirdik. Şehit yakınlarımıza tanınan devlette istihdam hakkını birden ikiye çıkardık. İstihdam imkanını biraz daha geliştirdik. Terörden mağdur olan sivil yurttaşlarımızı da ihmal etmedik. Onlara da tazminat ödeme zorunluluğu getirdik. Yurtiçindeki ve yurtdışındaki şehitliklerimizi yeni baştan tamir ettik ve tekrardan devreye aldık. Gazilerimizin yükünü hafifletecek birçok düzenlemeyi hayata geçirdik” diye konuştu.
“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE HAİN EMELLERİ OLANLARA KOL KANAT GERENLER ASLA BİZİM DOSTLUĞUMUZU GÖREMEYECEKLER”
“Türkiye dünyanın önemli ve bölgede saygın bir ülkesidir. Türkiye her ülkenin dostluğunu isteyen bir ülkedir” diyen Başbakan Yıldırım şunları söyledi:
“Türkiye’ye dost olmak istemeyen ülkeler ise tarih boyunca mahcup olmuştur ve her zaman bedelini ödemişlerdir. Bu bağlamda AB üyeliği başta olmak üzere dostlarımızla kader birliği yapmak, iyi ilişkiler geliştirmek bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesidir. Ancak ülkemizin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, milletimizin birliğini ve kardeşliğini bozmaya çalışan ve bu uğurda gözünü kırpmadan askerimizi, polisimizi, korucumuzu, sivil vatandaşımızı, genç yaşlı bütün masum insanları öldüren bu alçak terör örgütüne kol kanat gerenler asla ve asla bizim dostumuz olamaz. Komşularımızın esenliği bizim esenliğimizdir. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlara kol kanat gerenler asla bizim dostluğumuzu göremeyecekler ve Türk milleti 79 milyon vatandaşı ile her türlü hileyi, her türlü şiddeti, her türlü terörü bertaraf edecek ve her türlü oyunu bozacak kudrettedir.”
“BARIŞ VE HUZUR ÜLKEMİZİN HER YERİNDE EGEMEN OLACAK”
Şehitlerimizin aziz hatırasının her zaman bağımsızlığımızın, onurumuzun ve geleceğimizin en büyük güvencesi olacağını belirten Başbakan Yıldırım, “O aziz hatıranın bize yüklediği sorumluluğu biliyoruz. O sorumluluk da, o vazife de Türkiye’de terörü bitirmek, kardeşliğimizi daim kılmaktır. Şehitlerimizin pak ruhlarının tam bir huzura kavuşmasının şartı da terörün bu ülke gündeminden çıkmasıdır. Burada şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin karşısında bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Milletim rahat olsun, emin olsun, barış ve huzur ülkemizin her yerinde egemen olacak. Her vatandaşımızın yüzü gülecek. Bu milletin onurlu yürüyüşüne kasteden hiçbir plan Türkiye’yi bu kutlu yolundan asla ve asla döndüremeyecek. Diyarbakır, Ağrı Van ziyaretlerinde on binlerce vatandaşlarımızla kucaklaştık. Vatandaşlarımızın terör karşısındaki onurlu ve dik duruşu, birlik ve dayanışması doğrusu takdire şayandır. Kızılay’da otobüs bekleyen masum insanları, İstanbul Vezneciler’deki vatandaşlarımızı canlı bombalarla katleden teröristler hiçbir insani değerin savunucusu asla olamaz. Ülke olarak teröre vereceğimiz en güzel cevap birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Aziz şehitlerimize buradan söz veriyoruz, 78 vilayetimizle, 79 milyon vatandaşla daima bir olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Türkiye demokrasiden, hukuktan, kardeşlikten, medeniyet yürüyüşünden asla vazgeçmeyecek” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım, “Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecenizi ve bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Şehitlerimiz ölü değildir. Bizim inancımıza göre, ‘onlar ölü değildir, onlar diridir. Ancak sizler bunu bilmezsiniz’ diyor yüce kitabımız. İşte şehitlerimiz de bizim her birimizin kalbimizin en müstesna köşesinde yerini aldı. Çünkü onlar ay yıldızlı bayrağımızın birer parlayan yıldızı olarak gökyüzünde şan ve şöhretle bu ülkenin birliğini, bu milletin kardeşliğinin temsili olarak her gün dalgalanıyorlar” dedi.