AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ve Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Fatih Efiloğlu ve Hakkari’de şehit olan Kerim Örtücü’nün ailelerine Kurban Bayramı münasebetiyle ziyarette bulundu.
AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı M.Kürşad Güler, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergun ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın da katıldığı ziyarette İl Başkanı Çelenk, Başbakan Binali Yıldırım’ın şehit ailelerine kendi el yazısı ile yazdığı mektubu takdim etti.
Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Çelenk, “Biz sadece bayramlarda değil şehitlerimizin ve onların emanetlerinin her zaman yanında ve takipçisi olacağız. 1071’de şehit kanları ile aldığımız bu aziz vatanı bugün de dini mübini korumak için gözünü kırpmadan şehit olan şehitlerimizin kanı ile tapulanan bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin emanetleri başımızın tacıdır” dedi.
Başbakan Yıldırım: "Şehit aileleri bizim emanetimizdir"
İl Başkanı Çelenk’in şehit ailelerine sunduğu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kendi el yazısı ile yazdığı mektupta şu ifadelere yer verildi:
"Aziz şehidimizin kıymetli emaneti değerli kardeşim, bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve Rabbimizin ’Onlar ölü değildirler fakat siz bilemezsiniz’ (Bakara süresi 154. ayet) müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz, size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın."