Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sarıyer’deki operasyonda evlerinde polis tarafından vurulan Dilek Doğan’ın (25) dün yaşamını yitirmesiyle ilgili, “Araştırılıyor, yanlış bir şey yapıldıysa gereği yapılır.” dedi.

İstanbul’da üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, öğrencilerin sorularını cevapladı. Davutoğlu, Sarıyer’deki operasyonda evlerinde polis tarafından vurulan Dilek Doğan’ın dün yaşamını yitirmesiyle ilgili soruya, “Bu genç kızımızla ilgili diğer olaylarda olduğu gibi araştırmalar yapılıyor. Çok özen gösterilerek emniyet tedbirleri alınıyor ama ola ki herhangi bir yanlış uygulama varsa bunun peşi hiçbir zaman bırakılmaz, gereği yapılır.” şeklinde cevap verdi.

‘GENÇLERE SİVİL ANAYASA SÖZÜ’

Davutoğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ceren Çelebi’nin, “AK Parti kurulduğu günden itibaren halkla yürüyen bir parti. Ama biz 1980 darbe anayasası ile devam ediyoruz. Neden sivil anayasa halka sunulmuyor? Veya referanduma götürülmüyor?” sorusunu da, “Valla bize kalsa yarın sunarız da… Onun için yeteri kadar milletvekili sayısına ulaşmamız lazım. Hepiniz destek verirseniz inşallah onu gerçekleştiririz.” diye konuştu. 1982 anayasası oylamasında ‘hayır’ oyu verdiğini söyleyen Davutoğlu, “O anayasa ile Türkiye’nin idare ediliyor olmasından ben utanç duyuyorum. İnşallah ya biz anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırız, ya da diğer partiler anayasayı değiştirme iradesinde bizimle bütünleşirler. Siz söz veriyorum; ilk yapacağımız şeylerden biri 12 Eylül Anayasasını külliyen tarihin tozlu raflarına kaldırmak.” şeklinde cevapladı.