Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, 39 ilde yapılan operasyon kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1302 kişiye gözaltı işlemi uygulandığını, bir kısmı hakkında adli sürecin tamamlandığını bildirdi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin, operasyonlar hakkındaki bilgilendirmesinde, 28 Temmuz’u 29 Temmuz'a bağlayan gece boyunca icra edilen ‘Şehit Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’ hava harekâtında PKK terör örgütünün yurtiçi ve yurtdışında (Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil’de) kullandığı önceden tespit edilen sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaraların vurulduğu ifade edildi. Ayrıca yurt içinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonların sürdürüldüğü, devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve bağlantılı yapılanmalar ile diğer yasadışı sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, 39 ilde operasyon yapıldığı kaydedildi. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1302 kişiye gözaltı işlemi uygulandığı, bir kısmı hakkında adli sürecin tamamlandığı, bir kısmı hakkında halen devam ettiği vurgulandı.

Talep üzerine NATO Konseyi'nin dün Vaşington Antlaşması'nın 4. Maddesi kapsamında istişareler için toplandığına da işaret edilen açıklamada şunlar aktarıldı: “NATO Genel Sekreteri Stoltenberg başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ülkemize yönelik son terör saldırıları ve artan tehditler ile ülkemizce bu kapsamda alınan tedbirler hakkında müttefiklerimiz bilgilendirilmiş ve bu temelde istişareler yapılmıştır. Toplantı sonrasında, NATO Konseyi söz konusu saldırıları net ifadelerle kınayan, şehitlerimiz için başsağlığı dileklerini ileten ve İttifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi çerçevesinde ülkemizle sağlam dayanışma içinde bulunulduğunu beyan eden bir açıklama yayımlamıştır.”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütlerinin tehditlerine boyun eğmeden haklı mücadelesini ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde meşru bir zeminde sürdüreceği kaydedildi.