Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bombalı saldırı sonrası oluşturulan Başbakanlık Kriz Masasını eleştirerek "Tam bir keşmekeşlik ve aymazlık içerisinde, devletin başındaki sorumluların sorumsuzlukları ayyuka çıkmış, kimsenin kimseden haberi yok. Kriz koordinasyon merkezi kriz merkezi haline dönüşmüş. Başbakanlık Kriz Koordinasyon Merkezi'nin adı var kendi yok!" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Emir, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrasında Başbakanlıkta bir kriz masası oluşturulduğu belirterek ama bu kriz masasının ne iş yaptığını bilen olmadığını ifade etti. "O gün, insanların yaralılarını ve hayatlarını kaybeden yakınlarının hangi hastanede olduklarını bilememeleri gibi çok ciddi sorunlar yaşandı." diyen Emir, hastaneler arası koordinasyon kurması gereken Sağlık Bakanlığı'nın ise ortalarda olmadığını savundu.

"Yaralı ve ölü sayıları net olarak açıklanamıyor. Yani anlayacağınız tam bir kriz ortamı hâkim." diyen Emir, "Başbakanlık Kriz Koordinasyon Merkezi’nin adı var kendi yok! Patlamanın üstünden tam üç gün geçmiştir. Şu an itibariyle Başbakanlık Kriz Koordinasyon Merkezi halen hangi hastanede hangi yaralının yattığını net olarak bilmiyor. Yoğun bakımda yatan hastalardan haberi bile yok. Sağlık Bakanlığı’nda ise hiçbir bilgi bulunmuyor. Özel kalem müdürlüğü, direk Başbakanlık Kriz Koordinasyon Merkezi’ne yönlendiriyor. Kriz Koordinasyon Merkezi ellerinde böyle bir liste olmadığını ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nden alınabileceğini belirtiyor. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü de aynı şekilde ellerinde böyle bir liste olmadığını, Özel Kalem Müdürünün bize dönüş yapacağını söylüyor. Tam bir keşmekeşlik ve aymazlık içerisinde, devletin başındaki sorumluların sorumsuzlukları ayyuka çıkmış, kimsenin kimseden haberi yok. Kriz koordinasyon merkezi kriz merkezi haline dönüşmüş." ifadelerini kullandı.

Devletin elinde ve kontrolünde olması gereken bilgilerin hiçbir birimde bulunmadığını dile getiren Murat Emir, sadece bu durumun bile AK Parti iktidarının devleti nasıl yönetemediğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.