TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönebilmesi için sarayın vesayetinin kalkması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin ciddi bir başbakan açığı ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Aydın, sarayın vesayeti sebebiyle Türkiye'de artık Başbakanlık makamının etkisiz hale geldiğini, bunun da güvenlik ve istihbarat açığı başta olmak üzere bütün kurumlara yansıdığını belirtti. Aydın, AK Parti'nin artık istikrarın değil, istibdatın simgesi haline geldiğini kaydetti.

1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimleri kapsamında Trabzon'un Akçaabat ve Araklı ilçelerini ziyaret eden Aydın, yaptığı yazılı açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 13 yıldır tek başına iktidarı toplumun istikrar beklentilerini istismar ederek sürdürdüğünü ifade etti. "AKP artık istikrarın değil, istibdatın simgesi haline gelmiştir." diyen Aydın, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde kaybettiği iktidarı kimseyle paylaşmak istemediğini vurguladı.

Aydın, şunları dile getirdi: "Tek başına iktidarını sürdürmek için çok önceden planladıkları 'tekrar seçim' senaryosunu adım adım uyguladılar. Bu arada kendileri gibi düşünmeyen bütün kesimleri; medyayı, yazarları, işadamlarını, sanatçıları, hatta siyasi partileri kamu gücünü kullanarak baskı ve takip altına aldılar. Muhalif partilerin önünü kesmek için olmadık yollara başvurdular. Kendileri yasalara aykırı şekilde kamuya tahsisli alanlar dahil her tarafa afiş astılar, ancak MHP’nin Tokat’ta, Turgutlu’da daha birçok yerdeki afişlerini indirdiler. Mersin’de MHP konvoyunun önünü kestiler, Trabzon’da propaganda aracımızı engellemeye kalkıştılar. Bütün bunlar istikrar değil, baskı ve istibdat göstergeleridir. Şimdilerde AKP kurucu ve eski bakanlarının söylediği 'AKP fabrika ayarlarına dönmelidir' söylemi boşuna değildir."

"SARAYIN VESAYETİ KALKMADAN TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

AK Parti’nin fabrika ayarlarına dönebilmesi için sarayın vesayetinin kalkması gerektiğini ifade eden Koray Aydın, Türkiye’nin ciddi bir başbakan açığı ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Sarayın vesayeti nedeniyle Türkiye’de artık Başbakanlık makamının etkisiz hale geldiğini, bunun da güvenlik ve istihbarat açığı başta olmak üzere bütün kurumlara yansıdığına vurgulayan Aydın, "Sarayın vesayeti kalkmadan, Türkiye’nin normalleşmesi mümkün değildir. 1 Kasım’da vatandaşlarımız oylarıyla AKP’ye gerekli uyarıyı yapacak ve sarayın vesayetini kaldıracaktır. Türkiye bu kadar yanılan ve kandırılan bir partiyi daha fazla taşıyamaz. AKP’nin kandırılması, ülkemizin bölünmesine, parçalanmasına, her gün şehitlerin gelmesine ve bombaların patlamasına yol açıyorsa, artık seçimlerde ciddi bir uyarı yapmak milli bir vazife haline gelmiştir." ifadelerine yer verdi.

MHP'nin sorumlu, tutarlı ve öngörülü siyasetiyle ülkeye hizmete hazır olduğunu kaydeden Aydın, açıklamasına şöyle devam etti: "Türk milleti, rüşvet ve yolsuzluklardan hesap sorulmasını, sözde çözüm sürecinin sonlandırılmasını, devletin kuruluş ilkelerinin, milli ve üniter yapısının korunmasını, Cumhurbaşkanının da herkes gibi Anayasa ve yasalara uymasını ve olması gerektiği gibi adil ve tarafsız davranmasını istiyor. 1 Kasım’da belki 7 Haziran tablosunun bir tekrarı olacaktır ama toplumun ezici çoğunluğunun kabul ettiği MHP’nin ilkelerini elinin tersiyle iterek koalisyona yanaşmayan ve 'tekrar seçim' diyen AKP zararlı çıkacaktır. Tek başına iktidar için 'bir şansımı deneyeyim' diyerek ülkenin geleceğiyle adeta kumar oynayan AKP, 1 Kasım seçimlerinin kaybedeni olacaktır."