Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında terör olayları üzerine gerçekleştirilen görüşme hakkında Başbakanlık’tan açıklama yapıldı.

Açıklamada, bugün saat 15.00’de Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede, menfur terör saldırısının halkı derinden üzüntüye sevk ettiği bir kez daha vurgulandı. Terör eylemlerinin kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun topyekün lanetlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Türkiye ve milleti hedef alan, demokrasi ve huzura kasteden terör eylemlerine karşı ortak bir duruş geliştirmenin öneminin ele alındığı, terörle ve teröristle mücadelenin hukuk içinde, kararlılıkla ve çok boyutlu olarak sürmesinin gerekliliği vurgulanan açıklamada, şunlar yer aldı: “Görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş, terör eyleminin tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin hukuk önünde hesap vermesi için yapılan çalışmaların ivedilikle sonuca ulaşmasının önemi kaydedilmiştir. Bu çerçevede bundan sonraki süreçte gelişmelerle ilgili yakın diyalog ve bilgi alışverişi içinde olunması kararlaştırılmıştır.”

Milleti topyekün büyük bir acıya sevk eden bu hain saldırı karşısında tüm partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve medyanın sorumlu ve yapıcı bir dayanışma içinde olması gerektiği kanaati paylaşılan açıklamada, "Yaşanan menfur hadiselerin demokrasimize ve seçim güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmaması gerektiği ifade edilmiştir. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısı üzerine gerçekleşen görüşmede tüm toplum kesimlerinin bu tür olaylara karşı yek vücut olarak dayanışma sergilemesinin önemi vurgulanmıştır.” bilgisi aktarıldı.