MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile yaptığı görüşmeye ilişkin ‘tatlıya bağladık’ sözlerine tepki gösterdi. Yeniçeri, “Sonunda tatlıya bağlayacağınıza başında tatlıya bağlasaydınız da Türk halkını yüz milyarlarca lira zarara uğratmasaydınız daha iyi olmaz mıydı?” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, şöyle konuştu: “Ekonomi, rant, faiz, bankacılık sektörünün bütün bilgilerine sahip olduğunu sanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankasının faiz konusunda yaptığının vatan hainliği olduğunu söylemişti. Sonuçta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yaptığı görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı: “Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Bey ve Merkez Bankası Başkanımız olmak üzere değerlendirme yaptık. Sonunu tatlıya bağladık”. Demek ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğrudan merkez bankası ve faiziyle ilgilidir. O zaman bu ülkenin Başbakanının hangi işi yaptığını ya da yapacağını da millet merak ediyor? Her şeye müdahale eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın boş bıraktığı Cumhurbaşkanlığı görevini kim yapacak?
Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan işi “tatlıya bağladık” diyor. Tamam da sizin tatsızlığınız yüzünden de dolar 2.22 TL’den 2.65’lere çıktı. Sonunda tatlıya bağlayacağınıza başında tatlıya bağlasaydınız da Türk halkını yüz milyarlarca lira zarara uğratmasaydınız daha iyi olmaz mıydı?”