İki adayın yarıştığı AK Pati Yozgat İl Kongresi'nde olaylar çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkiat Başkanı Süleyman Soylu, çıkan olaylar nedeniyle salonu terk etti. Geçmişte AK Parti'de 2 dönem il başkanlığı yapan ve yeniden aday olan Zekeriya Avşar, Yozgat halkının AK Parti'ye Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu için değil Recep Tayyip Erdoğan için oy verdiğini belirterek, "Birileri milletvekili olacağım' diye dizayn yapmaya kalktılar. '2015’te kim milletvekili olsun' diye bugün il başkanlığı seçimlerine gölge düşürdüler. Bu partiye hakem olacak bir il başkanı lazım. Yanı belli, tarafı belli bir iş bakanı lazım değil." dedi.

"SÜLEYMAN SOYLU YOKKEN BU PARTİDE BEN VARDIM"

Bozok Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde iki adaydan birisinin listesi divan başkanlığı tarafından kabul görmeyince tartışma çıktı. Mevcut il başkanı Harun Lekesiz ve daha önce iki dönem il başkanlığı yapan Zekeriya Avşar’ın yarıştığı kongrede divan tarafından Avşar’ın listesinden iki isim istifa ettirildi ve yeniden liste hazırlanması istendi. Duruma itiraz eden Avşar, divan başkanlığı tarafından yapılan uygulamanın parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirterek, “Burada haksızlık var. Divan benim listemden iki ismi istifa ettiriyor ve listemi kabul etmiyor. Bu parti tüzüğüne aykırı. ‘Mahmut Kaçar, bu işi bilmiyorsan divan başkanlığı yapmayacaksın.’ Bu partinin bu günlere gelmesinde benim de emeğim var. Süleyman Soylu yokken bu partide ben il başkanlığı yapıyordum. Hizmet ediyordum. Özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama bizim hakkımı yemeye gasp etmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

"YOZGAT HALKI BEKİR BOZDAĞ, SÜLEYMAN SOYLU DEĞİL TAYYİP ERDOĞAN İÇİN OY VERİYOR"

Yozgat halkının AK Parti'ye Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu için değil Recep Tayyip Erdoğan için oy verdiğini söyleyen Avşar, “Halkımız her şeyi biliyor. 'Birileri milletvekili olacağım' diye dizayn yapmaya kalktılar. '2015’te kim milletvekili olsun' diye bugün il başkanlığı seçimlerine gölge düşürdüler. Önümüzde seçimler var. Kimin eli kimin cebinde. Bu partiye hakem olacak bir il başkanı lazım. Yanı belli, tarafı belli bir iş bakanı lazım değil. Eğer 2015 seçimlerinde başarı bekleniyorsa, bu başarının sahibi Bekir Bozdağ olamaz, Süleyman Soylu olamaz. Bu partinin sahibi millettir. Bu millet, Tayyip Erdoğan adına oy veriyor, bu millet Tayyip Erdoğan’ı sevdiği için oy veriyor. Ama bugün bu seçim, yazıklar olsun, yazıklar olsun. Haktır, vebaldir, günahtır çoluğumuz çocuğumuz var. Sözümüzden etkilenecek insanlarımız var. Herkes duracağı yeri bilsin, herkes siyasetin neresinde duracağını bulsun. 2002’de bu parti muhalefetteydi. Biz bu partiyi iktidar yaptık o gün kimse yoktu. Parti içi demokrasiyi uygulayın.” diye tepki gösterdi.

Avşar ise Divan Başkanı Mahmut Kaçar ve divan üyesi Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın taraflı davrandığını öne sürerek sert sözlerle eleştirdi.
Tartışma sürerken Süleyman Soylu’nun Divan Başkanı Mahmut Kaçar’ı arayarak Zekeriya Avşar’ın listesinin de seçime girmesini söylemesi üzerine Avşar’ın listesi divan tarafından kabul edildi.