Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı veda konuşması nedeniyle teşekkür etti.
Sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı açıklamada, “Lidere bağlı olmak, birlik ve beraberliği korumak, bizim için asıldır. Sayın Davutoğlu’na yaptıkları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum” diyen Başkan Gökçek, 22 Mayıs’ta yapılacak kongre sonrası belirlenecek olan genel başkan ve başbakana da başarı dileklerini iletti. Başkan Gökçek, şu tweet’leri attı:
“- Bizde bir gelenek vardır... Hareketin büyükleri bir karar verdi mi, bize onu tartışmak değil, verilen karara uymak gerekir...
- Liderimiz, Genel Başkanımız’la oturdu ve bir karar verdiler... Karara neden olan olayları bilmiyoruz... Bilmek de istemiyoruz...
- Önemli olan, karşılıklı saygı... Sayın Davutoğlu’nun vedası, son derece seviyeli ve birleştirici... İşte bizim gücümüz buradan geliyor.
- Lidere bağlı olmak, birlik ve beraberliği korumak, bizim için asıldır. Sayın Davutoğlu’na, yaptıkları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum.
- Ak Partimize seçilecek yeni Genel Başkanımıza ve müstakbel Başbakanımıza şimdiden başarılar diliyorum...”