Hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınacağı iddiaları ortaya atılan MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’den kaçtığı yönündeki iddiaları yalanladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar bilerek hiçbir haine yer verilmediğini belirten Kocamaz, “Bugünlere alnımın akıyla geldim. Biz bu ülkenin sigortasıyız, biz ölürsek Türkiye ölür. Ülkücüden Apo’cu da olmaz, FETÖ’cü de olmaz” dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında dün Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonla aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 14 kişinin gözaltına alınması sırasında Ankara’da olan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, bugün akşamüzeri Mersin’e döndü. Hakkında aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınacağı iddiaları ortaya atılan Kocamaz’a, kente dönüşünde Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan yüzlerce partili sahip çıktı. Ellerinde Türk bayrakları, açtıkları pankartlar ve sloganlarla Kocamaz’a destek veren partilileri Mersin’e gelir gelmez selamlayan Kocamaz’ı başta eşi Hatice Kocamaz olmak üzere MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile Tarsus, Erdemli, Anamur ve Çamlıyayla belediye başkanları da yalnız bırakmadı.
“Bu ülkede hiç kimse demokrasiyi askıya alamayacaktır”
Kocamaz, belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmada, kendisiyle ilgili iddialara yanıt verdi. “Zor bir dönemde demokrasiye, cumhuriyete sahip çıktığınız için, Mersin’i bir şekilde kaosa sürüklemek isteyenlere karşı durduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” diyen Kocamaz, bir taraftan PKK bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışırken, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yıllardır bu ülkede yapılanan, sinsice yerleşen bir başka terör örgütü FETÖ ile karşı karşıya geldiğini söyledi. Kocamaz, “Ordumuzun içerisine gizlenen bu hainler maalesef 15 Temmuz gecesini ülkemizde kaosa dönüştürdüler. Sivil halka, demokrasinin kıblesi TBMM’ye, polislerimize, özel harekata saldırdılar ve maalesef yüzlerce insanımız hayatını kaybetti, şahadet şerbeti içti. Ama bu 15 Temmuz dost-düşman herkese bir şey öğretti; artık bu ülkede ihtilal dönemleri bitmiştir. Bu ülkede hiç kimse demokrasiyi askıya alamayacaktır. Bu millet, bu şekilde bayrağına, devletine, vatanına, demokrasisine, Cumhuriyetine sahip çıktığı sürece, bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” diye konuştu.
“Bu ülkeyi, bu şehri en son Milliyetçi Hareketçiler, ülkücüler terk eder”
Ülkenin geçmişten bu yana sigortası olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz kalkışmasının önlenmesinde ilk fişeği çektiğini ve Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak demokrasiye destek verdiğini vurgulayan Kocamaz, yıllardır terörün her türlüsünü lanetlediğini dile getirdiğini anımsatarak, bugün de FETÖ’yü hep birlikte lanetlediklerinin altını çizdi. Belediyeyle ilgili takip edecekleri bazı konular ve MHP’nin grup toplantısına katılmak üzere 1 Ağustos Pazartesi günü Ankara’ya gittiğini aktaran Kocamaz, 2 Ağustos Salı günü de Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin’deki belediye başkanları ile birlikte grup toplantısına katıldığını anlattı. Bunun daha önceden alınan bir karar olduğunu belirten Kocamaz, “Bu nedenle Ankara’ya gitmiştik. Bizim buradan Ankara’ya gidişimizi maalesef hata yapmamızı bekleyen bir grup muhalif basın, adeta sanki biz Mersin’den kaçmışız gibi insanlarımızı yanlış bilgilendirmeye kalktı. Şunu herkes bilmelidir ki, bu ülkeyi, bu şehri en son Milliyetçi Hareketçiler, ülkücüler terk eder. Çünkü biz yıllardır bu ülkenin bekası için can veriyoruz, kan veriyoruz ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Dolayısıyla demokrasiden ayrılmamız düşünülemez. Cumhuriyeti göz ardı etmemiz düşünülemez. Onun için diyoruz ki, sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.
“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar bilerek hiçbir haine yer verilmemiştir”
Kendisi Ankara’dayken FETÖ soruşturması kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyona değinen Kocamaz, hukuktaki ‘suçsuzluk karinesi’ne işaret ederek, “İnsanlar yargılanıp ceza almadan suçlu ilan edilemez. Ama bu işin bir araştırması da elbette olacaktır. Bazı arkadaşlarımız şu anda gözaltına alınmıştı. Biz devletimizin polisine güveniyoruz. Ülkemizin, devletimizin selameti, bekası açısından sorgular mutlaka yapılacaktır. Bağımsız adliyemize güveniyoruz. Çünkü bir ülkede adaleti ortadan kaldırırsanız, bu ülke kaosa sürüklenir ve o ülkede huzuru tesis etmek çok kolay olmaz. Birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımız mutlaka en ince detayına kadar sorgulanacaklar, cevaplarını verecekler ve o sorgular neticesinde gerçek ortaya çıkacaktır. Ama şunu herkes bilmelidir ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar bilerek hiçbir haine yer verilmemiştir. Bundan sonra da aynı şekilde arkadaşlarımız hesabını verdikten sonra suçsuz görülürlerse görevlerine devam edeceklerdir. Ama tabi ki biz bu işin detayını çok fazla bilemeyiz. Belediye olarak bizim bir istihbarat birimimiz yok. Dolayısıyla sabırla bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.
“Bugünlere alnımın akıyla geldim. Biz bu ülkenin sigortasıyız. Ülkücüden Apo’cu da olmaz, FETÖ’cü de olmaz”
Bu operasyonu fırsat bilen bazı demokrasi düşmanları ve ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyen ihanet şebekelerinin Burhanettin Kocamaz’ın bir an önce görevden alınmasıyla ilgili ifadelerle sosyal medyada insanların kafalarını karıştırmaya çalıştıklarını söyleyen Kocamaz, 23 yıldır Tarsus ve Mersin’de hemşehrilerine hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Kocamaz, “Bugünlere alnımın akıyla geldim. Biz bu ülkenin sigortasıyız, biz ölürsek Türkiye ölür. Bazıları bizi kendilerine benzetmeye çalışıyor. Biz kendimize Bozkurt diyoruz, ülkücü diyoruz. O bizi kendilerinden zannedenler, bu ülkede kaos, kargaşa çıkaracağımızı zannedenler bir kere daha hatırlasınlar, biz bu ülkenin sigortasıyız. Bu ülkenin bölünmesine en fazla karşı çıkacak grup Türk milliyetçileridir. Ülkücüden Apo’cu da olmaz, FETÖ’cü de olmaz” dedi.