İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin hiç istenmeyen, tasvip edilmeyen yönlere doğru hızla gittiğini söyledi. Urla ilçesine bağlı Bademler’de çiçek üreticileriyle yapılan alım sözleşmesinin imza töreninde konuşan Kocaoğlu,son bir buçuk yılda üç seçim yaşandığını hatırlatarak, “Vatandaşımız da, siyasi partilerimiz de, siyasetçilerimiz de son derece yorgun ve bezgin. 45 günde ne değişti ki seçime gidildiğinde değişsin? Onun için hükümet kurmayı başarmak zorundayız. Geniş tabanlı uzlaşıyla ülkenin başındaki bu problemleri hep birlikte aşmak zorundayız.” dedi.

Suruç’taki terör saldırısına da değinen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Bu ülkeye bunları yapmaya kimse hakkı yok. Dış politikada ulu önderimizin çizdiği ve taviz vermeden uygulanan, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ özdeyişi ve bunun çerçevesinde belirlenen yoldan ne zaman şaşarsanız, başınıza bu gelir. 32 pırıl pırıl gencimizi gerici, çağdışı kafalara katlettirirsiniz. Polisimiz, askerimiz şehit olur. Artık, ‘Bir daha olmasın’ temennisinde bulunmaktan öte şeyler söylemek gerekiyor. Başka bir yol, yöntem bulmak gerekiyor. Bu gidiş, gidiş değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu sıkıntılı günlerden birlik olarak çıkacaktır. Birlik olarak çıkmak zorundadır. Hepimize görev düşüyor. Uyanık olmak, birlik beraberliğimizi sağlamak zorundayız. Bölgemizdeki sorunların, bizi içine çekmek istediğini hepimiz biliyoruz. Nasıl dışarıda kalırız, kendimizi nasıl koruruz, nasıl zarar görmeden çıkarız? Ülkedeki birinci gündem maddesi bu olmalıdır.”

'ÜLKENİN BAŞINDAKİ PROBLEM, TEK BAŞINA İKTİDAR PROBLEMİ DEĞİL'

Koalisyon görüşmeleri ve erken seçim konusundaki görüşlerini de aktaran Kocaoğlu, şunları söyledi: “Millet kararını verdi, böyle bir parlamento tablosu çıktı. Bu tablodan siyasetçilerin hükümet çıkarması, uzlaşı içinde olması ve ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Ben hükümet kurulmasından yanayım ama bu konu, daha çok genel siyaseti ilgilendiren bir konu. Bu yüzden düşüncemi ve temennimi söylemekten başka bir şey söyleyemem. Bir daha seçimde aynı tablo çıkarsa ne olacak? 45 günde ne değişti ki seçime gidildiğinde değişsin? Aynı tablo çıkarsa bir daha mı seçime gidilecek? Onun için hükümet kurmayı başarmak zorundayız. Uzlaşıyla, hattâ geniş tabanlı uzlaşıyla ülkenin başındaki bu problemleri hep birlikte aşmak zorundayız. Yani bu tek başına iktidar problemi değil, ülkenin başındaki problem. Çoğunluğun birlik beraberlik içerisinde, ülke menfaatlerine yönelik alacağı karar ve tedbirlerle ülkeyi sakinleştirmesi, ülkenin çıkarlarını koruması sürecidir ki bence hepsinden önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde olunması, geniş tabanlı bir hükümetin kurulmasında fayda görüyorum.”