Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, 'MHP iktidar olmak istemiyor' gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, böyle bir şeyin asla olmadığını söyledi. Başkan, "Memleketimiz için elimizi bırakın taşın altına koymaya gövdemizi koymaya hepimizin de hazır olduğumuzu bilmenizi belirtmek istiyorum." dedi.

Başkan, 7 Haziran seçimlerinden sonra Tokat'a teşekkür için geldi. Tokat MHP il teşkilatının düzenlediği iftar organizasyonu ile partililerle bir araya gelen Abdurrahman Başkan, iftar sonrası yaklaşık bin kişilik davetli topluluğuna açıklamalarda bulundu.

Koalisyon çalışmalarına değinen Başkan, özetle şunları söyledi:"Sanki bize teklifle gelindi, bakanlıklar paylaşıldı, biz de iktidar olmak istemiyoruz gibi bir algı oluşturuluyor. Böyle bir şey asla yok arkadaşlar. AKP milletvekilleriyle konuşuyorum, yüzde 90'ı çözüm sürecinin bittiğini ve artık sonlandırılması gerektiğini söylüyor. Bizler 80 tane milletvekili Meclis'te dimdik onurlu bir şekilde duruyoruz. Bize daha henüz bir teklif gelmedi, oturulmadı, konuşulmadı. İlkemizden asla vazgeçmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz. Memleketimiz için elimizi bırakın taşın altına koymaya gövdemizi koymaya hepimizin de hazır olduğumuzu bilmenizi belirtmek istiyorum. Sanki bize o iktidar verilmiş biz de istemezük deyip elimizin tersi ile itmişiz gibi gözüküyor. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Bu görüşmeler bugüne kadar yapılmadı. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi'nin onurlu iktidar olması için elimizden geleni yapacağız."