Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Güzel olumlu bir görüşme oldu. Önemli olan biz buraya Yenimahalle’nim sorunlarını çözmeye geldik. Siyaset bizim için ikinci perde” dedi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Yaşar ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulundu. Yenimahalle’nin sorunlarına ilişkin bir ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizen Yaşar, “Bugün Yenimahalle Belediyesi ve iç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Yenimahalle’nin bazı sorunları vardı. Biliyorsunuz ki artık Cumhurbaşkanlığı yeni makamı Yenimahalle’de desteklerini istedim kendisiyle olumlu bir görüşme gerçekleşti. Kendisine Tepekule ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Hatta balkona çıktık Tepekule’yi gördü. Tepekule’nin kalkması lazım konutların arasında, bu görüşlerimi aktardım” şeklinde konuştu.
“GÜZEL OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU”
Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Yaşar, konuşulan diğer bir sorunun ise Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan gecekonduların görüntüsü olduğuna değinerek şunları söyledi:
“Karşıyaka Mezarlığı’nda namaza durduğumuzdaki gecekonduların çirkin görüntüsünü kentsel dönüşüm yapılması için kendisinden destek istedim. Ayrıca Yenimahalle’nin başka ilçelerde olmayan bir eksiği var kaymakamlık binamız, hükümet konağımız, müdürlüklerimiz artık dağınık bir şekilde vatandaşlarımız çok zorluk çekiyor. Nüfus bir yerde eğitim bir yerde başka kurumlar bir yerde bunların tamamen toplanacağı belediye binamızın üst tarafında planı yapılan hükümet konağı içinde destek istedim. Bunu da yazdırdı. Gerekli talimatı vereceğim dedi. Önemli olan biz buraya Yenimahalle’nim sorunlarını çözmeye geldik. Siyaset bizim için ikinci perde.”