CHP Aydın Milletvekili ve adayı Metin Lütfi Baydar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu için 'Seyyar milletvekili adayı' dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun müfettiş baskısı açıklaması sonrası, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, müfettiş sayısının 140 değil 14 olduğunu iddia etmişti. Zeynep Karahan Uslu, yaptığı açıklamada, “Müfettiş sayısının 10 katıyla ifade edilmesine anlam veremiyorum. Burada gerçek verilerle konuşmak lazım.” demişti.

Uslu’nun açıklamalarına yazılı cevap veren CHP Aydın Milletvekili Baydar, “Seyyar milletvekili adayı olarak Aydın’da AKP genel merkezi ataması ile göreve başlayan, halihazırdaki Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, 'İğne oyası ile ilk defa karşılaştığı için iğne oyası kooperatifi kuracağını söylemiş. Zeynep Karahan Uslu’ya gündeme gelebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanım ile uğraşırsan gündeme gelebilirsin demişler. O da 140 müfettiş yerine 14 müfettiş diyerek gündeme gelmeye çalışmış. Seyyar milletvekilimiz Urfa, İstanbul, Aydın arasında yer değiştirmekten rakamları net olarak alamamıştır. Ben kendisine doğru rakamları ifade edeyim. Sadece son 1 aydaki müfettiş ve ön incelemeci sayısı 14’tür. Seyyar Milletvekilimiz herhalde bu rakamı vermek istedi. Doğru rakamları öğrenmek istiyor ise belediyemizi ziyaret edebilir.” açıklamasını yaptı.