Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa’nın ekonomik gelişim gösteremediğini söyledi. “Batıya fabrika yol Urfa’ya jandarma karakol” diyen Baydemir, “Ya bu 17. büyük ekonomi Eyyübiye İlçesi’ne niye hiç uğramadı? Harran’a, Akçakale’ye, Karaköprü’ye niye bu büyük ekonomi uğramıyor?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Yasin Batan ve Hadle Uğur, merkez Eyyübiye İlçesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve ardından seçim bürosu açılışına katıldı. Adaylara HDP Eyyübiye İlçe Eşbaşkanı Hasan Dürbin de eşlik etti.
Eyyübiye Semt Pazarı ziyareti ardından Eyüp Kent seçim bürosu açılışına katılan adaylar adına Osman Baydemir bir konuşma yaptı.

“Urfa’da genç kardeşlerimden emekçi kardeşlerime, işsiz kardeşlerimden seydalarımıza, kime dokunuyorsak bin ah işitiyoruz. AKP 13 yıl boyunca Urfa’ya layık olamadı” diyen Baydemir, ekonomik sıkıntılara işaret etti.

'BİZLERE REVA GÖRÜLEN CEZAEVİDİR'

Şanlıurfa’da ekonominin yükseldiğine dair emarelere ulaşmadıklarını dile getiren Osman Baydemir, “Adeta aklımızla oynuyorlar, aklımızla alay ediyorlar. AKP hükümeti dünyanın 17. büyük ekonomisini oluşturdu. Ya bu 17. büyük ekonomi Eyyübiye İlçesi’ne niye hiç uğramadı? Harran’a, Akçakale’ye, Karaköprü’ye niye bu büyük ekonomi uğramıyor? Çünkü Türkiye’nin batı yakasına fabrika yol, Türkiye’nin doğu yakasına, Urfa’ya jandarma karakol. Onlara fabrika yol, bize jandarma karakol. Şu anda Urfa’nın en büyük yatırımı nedir biliyor musunuz? Uluslararası adı verilen ama uluslararası trafiğe neredeyse kapalı olan, gümrüğü olan ama herhangi bir gümrüğü geçmeyen Türkyi’nin tek havaalanının bitişiğinde yüksek standartlı, olabildiğinde çok kapasiteli bir cezaevi inşa ediyorlar. Bizlere reva gördükleri yatırım budur. Güya Eyyübiye’ye Türkiye’nin en büyük hastanesini inşa ediyorlarmış. Hep beraber soralım kaç yıl önce bin 700 kapasiteli hastane sözü verilmişti? Kaç yıl geçti aradan halen açıldı açılacak.” diyerek sert tepki gösterdi.

Hükümetin Suriye politikalarını eleştiren Baydemir, Suriye’de dökülen her damla kandan AK Parti’nin sorumlu olduğunu söyledi. Hükümetin IŞİD'e karşı net tavır belirleyememekle eleştiren Baydemir, AK Parti'nin tercihini barbarlıktan yana kullandığını ifade etti.

'HDP AKP’NİN KAPATTIĞI KEPENKLERİ DE AÇACAK'

Hükümetin dış politikalarını ağır sözlerle eleştiren Baydemir, dış politikanın ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekti. “Dediler ki Baydemir gelse kepenkler kapanacak. Ortadoğu’da sıfır sorun dediler neredeyse komşuluk ilişkisini sıfırladılar, selam verecek tek bir komşu bırakmadılar. En son Kıbrıs kalmıştı sağ olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan onu da bırakmadı.” diyen Baydemir, “Esnafımız günü siftahsız kapatıyor. Tek bir siftah yapmadan kepenk indiriyor. Şu anda Urfa’da inen ve bir daha açılmayacak kepenkler var. AKP’nin kapattığı kepenkleri de inşallah açacağız, kapatmış olduğu dostluk köprülerini de komşularımızla açmış olacağız. Hem Suriye, hem de Ortadoğu’nun kardeşlik ve demokrasi hukuku ile inşasının adımlarını atacağız. Sadece Türkiye’ye barışı getirmekle kalmayacak HDP, paradigması ile Ortadoğu’ya da barışı getirecektir. Çünkü barış ne zaman riske girdiyse ne zaman tıkandıysa Sayın Öcalan her zaman barışın kapılarını açtı. Bir kez daha Ortadoğu’da barışın kapılarını açacaktır.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa halkının elektriksiz kaldığı günlerin de hesabını soracaklarını dile getiren Baydemir, "AKP ampulünü söndürün" çağrısında bulundu.