Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa birinci sıra adayı Osman Baydemir HDP’ye yönelik saldırıların arttığını vurgulayarak, “Kafamızı kırsalar da karşılık vermeyeceğiz. Ancak bu duruşla onların politikalarını boşa çıkarabiliriz. Zor ve zahmetli bir yoldur ama nefsimize hakim olacağız.” dedi.

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir seçim çalışmalarını sürdürüyor. Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında bugün de Siverek’te köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Dindar, Bayırözen, Hamamveran, Gügercin, Keloşki, Bab, Bahser, Kefcal ve Xarapreş köylerine giderek seçmenden oy isteyen Baydemir, Şanlıurfa’da gitmediği köy bırakmayacağını söyledi. “Ayranını içmediğimiz, ekmeğini yemediğimiz köy kalmayacak.” diyen Baydemir, “Esas amacımız da kardeşlik hukukunu bir kez daha inşa etmektir. Hepimiz ne eksiğimiz varsa açık yüreklilikle ortaya koyacağız. Biz kardeşimizden helallik diliyoruz, kucaklaşmak için geldik. Maksatları bizi aç bırakıp düşünmemizi engellemektir. Bu devlet 80 yıldır bizi parçaladı. Hepimizi karakola muhtaç etti. Biri mezara, diğeri karakola girdi” ifadelerine yer verdi.

‘ANCAK BU DURUŞLA ONLARIN POLİTİKALARINI BOŞA ÇIKARABİLİRİZ’

HDP’nin Türkiye genelinde 60 bürosunun saldırıya uğradığını, parti arabalarının taşlandığını ve arkadaşlarının darp edildiğini hatırlatan Baydemir, “Biz onlara tek bir taş bile atmadık. Kendimizi koruyamaz mıyız, koruyabiliriz. Ama biz diyoruz ki savaş uzak olsun. Bize düşmanlık yapsanız da karşılık vermeyeceğiz. Kafamızı da kırsanız karşılık vermeyeceğiz. Ancak bu duruşla onların politikalarını boşa çıkarabiliriz. Zor ve zahmetli bir yoldur ama nefsimize hakim olacağız. Yarın bugünden daha iyi olacak ama bunun için sabretmemiz lazım” dedi.

‘BARAJ AŞILMAZSA BARIŞ MASASINA TEKME ATACAKLAR’

Bahser Köyü sakinlerine seslenen Baydemir burada da HDP’nin barajı aşması durumunda barışa giden yolun açılacağını dile getirdi. Barıştan başka şansın kalmadığını kaydeden Baydemir şöyle devam etti: “En büyük kaygımız eğer barajı aşmazsak bu hükümet barış masasına tekme atacak. Diyecek ki sizin arkanızda kimse yok, bu halk sizi desteklemiyor, Kürt sorunu da yoktur. Bir 30 yıl daha birbirimizi götürüp getireceğiz. Rabbim öyle bir süreci nasip etmesin. Yapmamız gereken tek şey var, kardeşlik elimizi birbirimize uzatmamızdır.”