Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir mevsimlik tarım işçiliği sorununu soran esnafa, “Güçlü bir muhalefet olsaydı hakkınız aranırdı. Güçlü bir muhalefetin varlığı demek, bu kentin hakkına, hukukuna, hizmetine kavuşması demektir. Biz Urfa’nın hakkının hukukunun avukatlığını yapacağız.” dedi.

HDP Şanlıurfa birinci sıra adayı Osman Baydemir, seçim çalışmalarını Eyüpiye de sürdürdü. Eyüp Peygamber makamı çevresinde bulunan esnafın sorunlarını dinleyen Baydemir, esnafla tek tek tokalaştı. Şanlıurfa’nın barajın aşılmasına öncülük edeceğini dile getiren Baydemir, “Urfa rolünü oynarsa Türkiye’ye sulh gelecek, barış gelecek inşallah. Esnaf artık siftah yapamıyor. Bütün bunların hesabını sormamız gerekiyor ki düzelsin” diye konuştu.

Urfa’nın sorunlarının başında gelen mevsimlik işçilik sorununa çözüm bulunmasını isteyen bir esnafa cevaben Baydemir şunları söyledi; “13 yıldır bu hükümet iktidarda ama sürekli Urfa geriye gidiyor. Çünkü bu kentte güçlü bir muhalefet oluşmadı. Güçlü bir muhalefetin varlığı demek, bu kentin hakkına, hukukuna, hizmetine kavuşması demektir. Biz Urfa’nın hakkının hukukunun avukatlığını yapacağız.”

Daha sonra girdiği bir fırında ekmek pişiren Baydemir, “Emekçinin eli en temiz eldir. En kirli el de beytülmaldan çalan eldir. İnşallah 8 Haziran’da hep birlikte kardeşliğin ekmeğini pişireceğiz. Ve o da barış sofrasını süsleyecek” ifadelerine yer verdi.