Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa adayları seçim çalışmalarını Balıklıgöl’de barış duası ederek başlattı. HDP heyeti çarşı esnafını ziyaret etti. Sandık güvenliği uyarısı yapan vatandaşa HDP adayı Osman Baydemir, “Öyle bir sandık güvenliği alacağız ki trafoya giren kediler süt dökmüş kedilere dönecek.” diyerek rahatlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa adayları sahaya indi. HDP adayları Osman Baydemir ve Dilek Öcalan’ın da aralarında olduğu adaylar seçim çalışmalarına başladı. İlk olarak Balıklıgöl çevresindeki vatandaşlar ile selamlaşan adaylar daha sonra Hz. İbrahim makamına giderek burada dua etti. Ardından Bediüzzaman Said-i Nursi makamını ziyaret eden adaylar burada da dua ederek, seçmeden destek istediler. Urfa’da çalışmaya desturla başlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Baydemir, “Bugün bu mekânda desturla başlıyoruz. 8 Haziran sabahı da yolumuza burada şükürle devam edeceğiz. Çabalarımızın, söylemlerimizin özü bütün bu zaman dilimi içerisinde kazasız belasız olsun. Barış içerisinde, huzur içerisinde demokrasi şenliği niteliğinde devam etsin” diye konuştu.

Baydemir, barış içerisinde bir seçim havasının önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları dile getirdi; “Bu halkın tek bir evladının canı parlamentodaki 550 kürsüden çok ama çok kıymetlidir. Zaten HDP’nin var olması, HDP’nin bu yola başını koymuş olmasının nedeni de bu ülkenin tek bir evladı, bir tek anne kuzu yaşamını yitirmesin diyedir. Çabamızın özü de yaşatmaktır. Her şeyin hayırlısı olsun. Demokrasi kazansın, barış kazansın, özgürlükler kazansın ve Halil-ür Rahman şehri Urfa kazansın, Urfa halkı kazansın.”

HDP Urfa 4. sıra adayı Leyla Güven ise kadınlara seslendiği konuşmasında, “Siyasi partileri iktidara getiren ve onları güçlü kılan kadınlardır ama perde arkasındadırlar. Kadınların gücü hiçbir zaman açığa çıkarılmamıştır. HDP tam da bunun projedir, kadın projesidir. Biz HDP çatısı altındaki kadınlar olarak, Urfa’nın daha demokratik bir hizmet görmesini sağlamak için aday olduk. Çalışacağız ve 12’de 12’yi kazanacağız.” şeklinde konuştu.

Adaylar daha sonra Bediüzzaman Said-i Nursi çeşmesinden su içerek güvercinlere yem attılar.

URFALI VATANDAŞTAN SANDIK GÜVENLİĞİ UYARISI

Balıklıgöl esnafını da ziyaret eden HDP’li vekil adaylarına yaşlıların ilgisi dikkat çekti. Osman Baydemir ile sohbet eden vatandaşlar, sık sık sandık güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.
Bir vatandaşın, “Geçen yıl sizin için çok üzüldük, inşallah bu yıl kazanırsınız. Sandıkları koruyun, bu konuda kaygılıyız” şeklindeki endişesine Baydemir, “Öyle bir seçim güvenliği alacağız ki trafolara giren kediler süt dökmüş kedilere dönüşecek.” cevabını verdi.

Baydemir’e selam veren bir kadın ise, “Çocuklarım yetim, onları yırtık pabuçlarla okula gönderiyorum. Ama zenginlerin çocukları Amerika’da Avrupa’da okuyor” diye sitemde bulundu.

HDP adaylarına çocukların ilgisi de yoğun oldu. Simitçi çocukların eşlik ettiği adaylardan Baydemir bir çocuktan simit satın alırken, “Bu çocukların şu anda okulda olması lazım. Ama yürütülen politikalar nedeniyle bugün bu durumdalar” diye konuştu.