Sandık müşahitleri ile bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, “Bir olasılıktır elektrikler gidebilir, buna karşı mutlaka yanınızda ibreti alem olsun diye el feneri bulundurun. Bu el feneri ne içindir diye soran olursa, iki ayaklı kediler içindir deyin.” göndermesinde bulundu.

HDP seçim için son hazırlıklarını yapıyor. 7 Haziran seçimlerinde sandık güvenliğini en önemli unsur olarak gören HDP, müşahitlerle toplantı üstüne toplantı yapıyor. HDP birinci sıra adayı Osman Baydemir merkez Eyyübiye İlçesi’nde partisinin müşahitlerine hitap etti. İlçe binası önündeki bir parkta yapılan toplantıya, HDP Eyyübiye İlçe Eş Başkanı Hasan Dürbin de katıldı. Burada konuşan Osman Baydemir, sandık güvenliği vurgusu yaptı.

'BİR OYUN DAHİ HEBA OLMAMASINI SAĞLAMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU'

“Her ne kadar oy hırsızlığı bir suç ise de, her ne kadar irade hırsızlığı halka saygısızlık ise de, oyları koruma gibi bir görevimizin olduğunu da asla unutmamamız lazım.” diyen Baydemir, “Yani hırsızın suçu var ama iradeyi koruyamazsak bundan bizler de mesulüz. Bizler de sahip olduğumuz iradeyi koruyamamaktan dolayı halka karşı mahcubuz anlamına gelir. Halkımıza karşı mahcup olmamak için verilmiş tek bir oyun dahi heba olmamasını sağlamak hepimizin boynunun borcudur.” ifadelerine yer verdi.

Seçim günü sabah ezanı ile birlikte müşahitlerin uyanmasını isteyen Baydemir, her müşahidin görevlendirileceği okulu bir hafta önceden tanıması gerektiğini ve seçim günü erken saatte oraya gitmesi gerektiğini bildirdi.

‘YEDEK BATARYA BULUNDURUN’

Seçim günü tüm müşahitlerin yedek telefon bataryası ve el feneri bulundurmasını isteyen Baydemir, “Cep telefonunu sık sık kullanmak durumunda kalacaksınız, mutlaka telefon şarz cihazını yanınıza alın. Bir olasılıktır elektrikler gidebilir, buna karşı mutlaka yanınızda ibreti alem olsun diye el feneri bulundurun. Bu el feneri ne içindir diye soran olursa, 'iki ayaklı kediler içindir' deyin. Mutlaka yanınızda cep telefonunuzun yedek bataryası olsun.” şeklinde konuştu.

“Oyların sayımı ne kadar hızlı olursa, ne kadar az karanlığa girersek o kadar az riskli demektir.” diyen Baydemir, şeffaf sandık vurgusu yaptı. Baydemir, “Okula ilk vardığımızda sandıkların şeffaf olduğunu kontrol edeceğiz. Yani çıplak gözle dışarıdan baktığınızda sandığın içi görünecek. Kapalı bir sandıksa kabul etmiyorsunuz. Açtırıyorsunuz içine bakıyorsunuz, ama bir de şeffaf sandık olmadığına dair tutanak tutuyorsunuz.” sözlerine yer verdi.

Kimsenin başkası yerine oy kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Baydemir, oyları taşıyan aracında mutlaka takip edilmesi talimatını verdi.

‘AKP HÜKÜMETİ KİRLENDİ’

Baydemir ardından Eyyübiye’de halk toplantısına katıldı. Her iktidarın kirlenme riski ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Baydemir, “AKP hükümeti de beytülmaldan çalarak, rant ekonomisini oluşturarak, yoksul nüfusun orta sınıfın aşına ekmeğine göz koyarak, erezyona uğradı, kirlendi. Kendi gücünün, mal ve mülkün esiri haline dönüştü. Bu saatten sonra AKP’nin Urfa’ya verebileceği bir hizmet yok.” ifadelerine yer verdi.