CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Bayırbucak Türkmenlerinin liderini Ankara’ya davet etti. Erdem, “Bayırbucak Türkmenlerin lideriyle görüştüm. Türkiye’ye davet ettim, geliyorlar.” dedi. CHP’li vekil, müebbet hapis cezası ile yargılanan savcı ve askerlerin soruşturma dosyalarına göre durdurulan TIR’ların da MİT’e ait olduğunun bilinmeden durdurulduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. MİT TIR’ları ile bölgedeki radikal örgütlere silah taşındığını iddia eden Erdem, buna dair görüntü ve tutanakların yayınlandığını söyledi. MİT TIR’ları durdurulduktan sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın gözaltıların casusluk kapsamı içinde yapılıp yapılmadığına dair soruşturma başlattığını ifade eden Erdem, 2014-65 no’lu soruşturma kararı doğrultusunda Genelkurmay Askeri Başsavcılığı casusluk kapsamında bir kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini belirtti. MİT TIR’ların bir casusluk faaliyeti olmadığının Genelkurmay’ca karara bağlandığının altını çizen Erdem, savcılar hakkındaki iddianamelerin tamamını okuduğunu aktararak, “Gördüğüm garabet şudur; fezlekelerin hiç birinde bu TIR’lara dair MİT’e ait olduğuna dair en ufak bir bilgi söz konusu değildir. Bayırbucak Türkmenlerin lideriyle görüştüm. Önümüzdeki günlerde Bayırbucak Türkmen liderleri burada size konuşacaklar. Türkiye’ye davet ettim, geliyorlar.” dedi.

ERDEM: TIRLARIN MİT’E AİT OLDUĞUNU OLAY YERİNDE ÖĞRENİYORLAR

CHP için 'dinsiz' diyenlerin Türkmenlerin hamisi olduklarını iddia ettiğini söyleyen Erdem, “TIR’ların MİT’e ait olduğu iddia edilse de savcılar hakkında HSYK’da yürütülen soruşturmada ve askerler hakkında yürütülen soruşturmalarda buna dair tek bir belge yok. Savcıların ve askerlerin kasıtlı olarak MİT TIR’larının durdurulduğu, bunların MİT’e ait olduğu bilgisine sahip olduğu yönünde soruşturma dosyasında tek bir belge yoktur. Yani burada bir tesadüf olduğunu görüyoruz. Nasıl bir tesadüf? Şu anda casusluk yaptığı iddia edilen savcı ve askerlerin bu TIR’ların MİT’e ait olduğunu olay yerinde öğrendiğini görüyoruz. Olay yerinde MİT personeli olduğunu iddia eden insanların çıkıp kimliklerini tebliğ ettiğinde bunu öğrendiklerini soruşturma dosyalarında görüyoruz.” diyerek askeri savcılığın verdiği kararı hatırlattı.