CHP tarafından TBMM Başkanlığına aday gösterilen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek kendisini önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdiğini açıkladı.

CHP tarafından TBMM Başkanlığına aday gösterilen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’deki makamında ziyaret etti. Meclis’e saat 11.00’de gelen Deniz Baykal’ı Devlet Bahçeli, MHP grup odasının kapısında kapıda karşıladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da katıldığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Baykal basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na aday bir milletvekili olarak bu ziyareti yaptığını belirten Baykal, “Kendisine meclis başkanlık yönetimine yönelik anlayışımı Türkiye’deki siyasi tabloyu nasıl gördüğümü, ne gibi sorumlulukların ve görevlerin bize düştüğüne inandığımı aktardım.” dedi. Bahçeli’yi ayrıca önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdiğini anlatan Baykal, “Görevimi yaptığımı düşünüyorum. Seçime giderken önemli bir partimizin genel başkanı olarak Bahçeli’nin bu konuları benim ağzımdan duymasına ihtiyaç vardı diye düşünüyorum. Benim için yararlı bir görüşme oldu. Bahçeli’ye tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bahçeli ise, “Sağolun efendim çok teşekkür ediyorum.” karşılığını verdi. Bir gazetecinin, “Son tur için destek alabildiniz mi?” sorusuna Baykal, “Onları konuşmadık ayrıntıları konuşmadık.” cevabını verdi. Başka bir gazetecinin, “Neler konuştunuz?” sorusuna ise Baykal, “Bilgim dahilinde olan, önemli görüşmeler, temaslar konusunda bende var olan bilgileri Bahçeli’ye aktardım.” açıklamasında bulundu.