Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP'den yeniden Antalya milletvekili seçilen Deniz Baykal, Dışişleri Bakanlığı resmi ikametgahında görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Baykal, siyasi partiler kendi aralarında uzlaşmayı gerçekleştirdikleri takdirde, bunun Cumhurbaşkanlığı'ndan engellenmesi gibi bir şey söz konusu olmayacağını belirtti. Baykal, "Koalisyon oluşturma konusunda, Cumhurbaşkanı'nın özel çaba içinde olduğu izlenimini almadım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Dışişleri Bakanlığı resmi ikametgahında görüştü. Görüşmenin ardından Baykal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçimlerin ardından yeni meclisin açılışından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis'te geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde buluşmanın gerçekleştiğini belirten Baykal, "Aniden gerçekleşen bir buluşma. Bu sabah şekillendi, Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi. Ayrıntılı kapsamlı bir görüşme oldu." diye konuştu.

Koalisyonu kurması gerekenin siyasi partiler olduğunu vurgulayan Baykal, "Siyasi partiler kendi aralarında uzlaşmayı gerçekleştirdikleri takdirde bunun Cumhurbaşkanlığı'ndan engellenmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Çünkü neden yok. Koalisyon oluşturma konusunda, Cumhurbaşkanı'nın özel çaba içinde olduğu izlenimini almadım. Benim de öyle bir yetkim, sorumluluğum yok." ifadelerini kullandı.