Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, bugün 25. Dönem Genel Seçimleri'nin ardından seçilen 550 milletvekili yemin ediyor. TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılışı ile 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni saat 15.00'te başladı. Birleşimi en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olan Deniz Baykal, yönetiyor. İlk ant içmeyi ise Deniz Baykal yaptı.

Yaptığı açılış konuşmasında Baykal'ın "Geçici genel başkanınız olarak ilk andı ben içiyorum." demesi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda gülüşmeler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gülenler arasındaydı. Bu durum üzerine Baykal düzeltme yaparak "Geçici Meclis Başkanınız olarak ilk andı ben içiyorum." dedi. Ant içtikten sonra ant içmeye ilişkin hususları hatırlatan Baykal, ilk önce AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'u yemin etmesi için kürsüye davet etti.

Yemin törenine Bakanlar Kurulu üyeleri ile AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin Genel Başkanları da katılıyor. Milletvekilleri yemin töreni öncesi birbirleriyle kucaklaştı ve tebrik etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tokalaşmadı. Başbakan Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu Genel Kurul'a aynı anda girdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Bahçeli başta olmak üzere HDP'lileri tebrik etti. Törene yabancı misyon temsilcileri ile bazı yüksek yargının temsilcileri katıldı. Genelkurmay'dan törene kimse katılmazken, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca yemin etme törenini milletvekillerinin aileleri de izledi.