Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türk adaletinin Keş dağlarında karların altında kaldığını savundu. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadet sürecinden 6 yıl geçmesine rağmen en ufak bir ilerleme yaşanmadığına dikkat çeken Kartal, aksine geriye gidişin söz konusu olduğunu vurguladı.

Kartal Mersin Adliye Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında 25 Mart 2009 tarihinin kendileri, Türk İslam ülküsü ve Türk İslam coğrafyası açısından kara bir gün olduğunu söyledi. Bunun Türk devletinin, Türk milletinin 'Kerbela'sı olduğunu anlatan Kartal, şunları kaydetti: "Burada kaybolan Türk devletinin, Türk milletinin itibarıdır. Ne yazık ki Türk İslam Coğrafyasının lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadet sürecinden 6 yıl geçmesine rağmen en ufak bir ilerleme yaşamadık. Ama hep geriye doğru bir gitme var. Biz bu hukuktan ve adaletten geriye dönüş karşısında
Büyük Birlik Partisi olarak bundan sonra her ilde her hafta adalet önünde, adliye önünde hakkımızı hukukumuzu Muhsin Başkan ve arkadaşlarının hakkını hukukunu aramaya devam edeceğiz."

'ADALET DEVLETİN İMANIDIR'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun çektiği çilelerle karların altında kalan tek lider olduğunu vurgulayan Kartal, "Ne yazık ki Türk adaleti Keş Dağlarında karlar altında kaldı. İnşaallah bu karlar altında kalan adaleti biz şöyle de inanıyoruz, adalet bir devletin imanıdır. Vefa gereği de olsa o karların altında adaleti inşaallah kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Yeni kurulacak hükemetten 3 tane beklentileri olduğunu belirten Kartal, bunların Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadet sürecinin aydınlatılması, Suriye'de Irak'ta, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşayan Uygurların hakkının hukukun ayağa kaldırılması ve çözüm sürecinden vazgeçilmesi olduğunu söyledi.

Kartal, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadet sürecini engelleyen karanlık ellerden mutlaka hesabının sorulacağını ve bedelinin ağır ödettirileceğini ifade ederek şöyle devam etti: "Ne yazık ki 6 yıldır Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasında ismi geçen bütün memurlar, kamuda görev alan herkes terfi ettirildi. Buradan yeni kurulacak hükümete sesleniyorum. Bu terfilerin hesabı sorulacaktır. Bunu sormak istiyoruz. Bunlar neden terfi ettirildi, niye ettirildi. Arama kurtarmayı yanlış yere yönlendirenlerden hesap sorulacaktır. Dağda bulan 17 köylünün telefonundan silinen resimleri kimler sildi bunlar bulunacaktır. Hava şartları kötü olmasına rağmen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu helikopteri neden uçurdu, neden buna izin verdi bunun hesabı sorulacaktır."

Şu anda bu olaylarla ilgili bir kişinin bile tutuklu olmadığına dikkat çeken Kartal, şunları kaydetti: "Tamamı 3. Yargı paketi ile serbest bırakıldı. Bugün kendilerine dokunulduğu zaman paralel diye yaftanılan polisleri ağır cezalarla yargılıyorlar ama 6 arkadaşımızı şehit verdik, liderimizi şehit verdik, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyorlar. Hiç kimse şunun hesabını yapmasın, yarın birini görevden suistimale, görevi kötüye kullanmaya, adi hırsızlığa sokarız da 2-3 yıl ceza ile bu işe atlatırız. Burada görsünler ki biz bu davanın takipçisi olacağız."