Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kadir Gecesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu belirttiği mesajında, “Huzur ve esenliğin tüm evreni kuşattığı, ilahi lütuf ve ikramın doruğa çıktığı bağışlama ve af gecesi olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Ekmel olan Kitab-ı Mübin Kuran-ı Kerim’in indiği bir ay olan Ramazan-ı Şerif’in ve bu ayda mahfuz olan sayısız hikmete mebni olan, ancak muhtelif rivayetlere göre Ramazan’ın 27. gecesi olarak telakki edilen Kadir Gecesi’nde unutmayalım ki Allah tövbelerimizi kabul edecektir” dedi.
Destici, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bizlere bir ikram olarak sunulan bu kutsal Kadir Gecesi’nde dualarımızdan insanlığın huzuru, sevgi ve kardeşliğin sağlanması ve devamı için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralım. Yalnız kendi sevdiğimiz insanların değil, bütün insanların sevgiye layık olduğunu anımsayarak sevgide sağlam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardım dileyelim. Dünya insanlığı batı felsefesinin kin, kavga fuhuş ve uyuşturucu ağlarına takıldı. Bu sebeple, dünyada savaşlar ve acılar bitmiyor. Bu vesileyle, içerisinde yaşadığımız sıkıntılı, karanlık, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesini temenni ediyor, başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Afganistan, Filistin, Lübnan, Çeçenistan, Myanmar ve Karabağ olmak üzere dünyanın birçok yerinde soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulmün son bulmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Ahir zaman peygamberi, sevgili iki cihan efendimize, ilk inen ayetlerle her şeyi yaratanın Allah olduğunu ve ’İman etmedikçe cennete giremez, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız’ uyarısının ardından, Resulullah (s.a.v.) ’selamlaşmayı, selamı (barışı) aranızda yayınız. Yayınız ki inançsızlık ve sevgisizlik illeti sizi cennetten mahrum bırakmasın’ diye buyurmaktadır.”
Destici mesajında, Cuma günü Tacettin Dergahı’nda Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi ve çocukları tarafından düzenlenecek iftara katılacaklarını belirtti.