BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, Banka Asya'ya yapılanların sindirme amaçlı olduğunu söyledi. İktidar yanlısı olmayan kuruluşlara ayrıca Bank Asya üzerinden gözdağı verildiğini ileri sürdü.

İl Başkanı Akın, Bank Asya'ya yönelik algı operasyonuna tepki gösterdi. AK Parti iktidarının ne kadar acımasız, kin ve nefret siyaseti güttüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu ileri süren Akın, "Yapılan bu ve benzeri uygulamalarla insanlar sindirilmeye çalışılmakta ve iktidar yanlısı olmayan kuruluşlara da gözdağı vermekten başka bir şey değildir. İktidar yanlısı olmayan ancak ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan kuruluşların da ülke. millet adına katma değer sağlayacak diğer yatırımlarını ertelemesine yol açmaktadır. Milletten aldığınız yetkiyi. milletin iradesinin üstünde kullanmak suretiyle zulmetmeye hiçbir şekilde hakkınız yoktur. Söz konusu bankada ticari iş ve ilişkileri olan yüzlerce insanı mağdur etme hakkını sizlere kimse vermedi." dedi. Akın, geçmişte Uzan grubuna el koyulduğunu hatırlatarak, "Buradan Cumhurbaşkanı dahil tüm iktidara soruyorum ve cevap bekliyorum. 'Satışlardan elde edilen gelirlerden öncelikli olarak kamu alacağı tahsil edilecektir.' diyerek, elde edilen gelirlerden ticari alacaklılardan sadece yandaşlarınıza ödeme yaptınız, diğerlerine ödeme yapmadınız. Tabii ki önce devlet, önce kamu alacağı ancak Uzan grubuna ait Telsim'in satış sözleşmesine, satışlardan elde edilecek gelirlerden öncelikle 'ticari borçlar', yani 'alacaklıların borcu ödenecektir' ibaresini yazmak suretiyle Amerika firmaları olan Nokia ve Motorola firmalarının alacaklarını ödediniz. Onlara neden, 'Önce kamu alacağı tahsil edilecek.' demediniz? Hangi vicdan muhakemesiyle Amerikalı firmaların parasını ödediniz de Türk firmalarının paralarını ödememek suretiyle yüzlerce insanı mağdur ve mahkûm ettiniz." ifadelerini kullandı.

Mazlum insanların, AK Parti iktidarının umurunda dahi olmadığını dile getirerek, "Buradan anlaşılıyor ki Türk milletinin aleyhine her yaptığınız işte ve her adımda olduğu gibi aldığınız talimatlar ve direktifler doğrultusunda, burada da TMSF kanalıyla insanlara zulmetmeye ve mağdur etmeye devam ediyorsunuz. Mazlum insanlar, sizlerin umurunda dahi değil. Bir parça vicdanı, ahlâkı, kişiliği olan yetkililerden, Telsim'in satışıyla ilgili yukarıda bahsetmiş olduğum hususa açıklık getirmelerini bekliyorum. Unutmayın ölüm var, adalet er ya da geç tecelli eder." şeklinde konuştu.