BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında 'BBP'den AK Parti'ye geçtiler' türü haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

BBP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Çayır, bazı partililerin AK Parti'ye geçtikleri şeklinde çıkan haberlerin 1 Kasım seçimleri öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu destekli bir algı oluşturma çalışması ürünün olduğunu ileri sürdü.

Aynı zamanda BBP Antalya 3. sıra milletvekili adayı olan Çayır, siyasi iktidarın partilerine karşı kendilerine ait gazetelerde Cumhurbaşkanı seçimi öncesi, 7 Haziran seçimleri ve şimdide 1 Kasım seçimleri öncesi bu tür algı oluşturmaya yönelik haberler yaptırıldığını kaydetti.

Bazı medya gruplarında yer alan 'BBP'den AK Parti'ye katıldı' diye haber yapılan isimlerin internette bir haber taraması yapıldığında aynı kişilerin Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde de yapıldığının görüleceğini belirten Çayır, bu algı haberlerinin arkasında eski BBP'li olan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın olduğunu iddia etti.

AK Parti'lilerin hangi siyasi algı oyunu yaparsa yapsın 1 Kasım seçimlerinde partilerinden bir oy bile alamayacağını vurgulayan Mehmet Çayır, "Her alanda köşeye sıkışan siyasi iktidar 1 Kasım seçimleri öncesi partimiz üzeninde algı oluşturmaya çalışıyor. İktidar her seçim dönemi dört beş defa açılışını yaptıkları kurumları bu seçimde halktan tepki alırız diye açamaz duruma düştüler. Ellerinde malzeme kalmayınca partimiz üzerinden siyasi rant oluşturmaya çalışıyorlar. Biz AK Parti'nin bu oyununa gelmeyeceğiz. Yel kayadan ne alırsa AK Parti'den partimizden onu alır. Biz her zaman siyasette onurlu ve ilkeli duruşun temsilcisi olmuşuz. Basit dünya menfaatleri ve bakanlık koltuğu için davalarını satanlar hiç bir zaman merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yüce davasının sözcüsü olamaz. Onun temsil edildiği parti BBP'dir. " diye konuştu.