Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın acil bir şekilde Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kınamasının özgür basın üzerindeki baskıyı azaltacağını söyledi.

Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı saçma bulduğunu belirten Çayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkıp yapılan yanlışlığa ve terbiyesizliğe dur diyerek 77 milyonun cumhurbaşkanı olduğunu göstermesi gerektiğini kaydetti. Çayır, "Yapılan bu yanlışlığa ve terbiyesizliğe bir dur denilmeli." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, Antalya Manavgat'ta taziye ziyarete sonrası parti binasında İlçe Başkanı Mehmet Çayır ve İl Başkanı Ramazan Doğan ile birlikte basın toplantısı yaparak Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kınadı.
Günümüzde iktidarı destekleyen medya iktidar için dost; eleştiri ve yanlışını söyleyenler düşman ilan edildiğine dikkat çeken Çayır, iktidarın kendisi gibi düşünmeyenlere karşı baskı kurmaktan bir an önce vazgeçmesinin hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Türk milletinin her şeyin kötüye gittiği ve kaosun kol gezdiği dönemlerde bile 'engin sağduyusunu elden hiç bırakmadığının' altını çizen Çayır, "Erdoğan, Hürriyet gazetesine saldırıları kınamalı ve çıkıp yapılan terbiyesizliğe dur demeli. Bizim gibi düşünmeyen, bizim gibi yaşamayan ve bizim gibi yorumlamayan insanları düşman edemezsiniz. Düşman ilan ederseniz yeryüzünde yaşanacak adam bulamazsınız. Farklı düşünceyi yaşatın ki Türkiye yaşanılır bir ülke olsun. Hürriyete saldırı saçmalığı son bulmalı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının toplumu kucaklama makamı olduğunu belirten Çayır, Erdoğan'ın artık, bu dindar, bu dinsiz, bu milliyetçi ve sosyalist demeden toplumun huzur ve refahı için 77 milyonu kucaklaması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan'ın ülke yönetiminde sıkıntıları aşmada her zaman hakem olması gerektiğini ifade eden Çayır, "Hürriyet'e yapılan çirkin saldırılar bir an önce son bulmalı. Hürriyet'e yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Farklı düşünceler yaşatılırsa o ülkede yaşayan insanların yüzü güler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 77 milyon Türkiye'nin cumhurbaşkanı olma yerine bir partinin cumhurbaşkanı olmayı tercih etti. Olmayı da sürdürüyor. Kucaklaması gerekir. Cumhurbaşkanlığı makamı toplumu kucaklama makamı." ifadesinde bulundu.