BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt meselesi olmadığına dair açıklamasından sonra kendileriyle aynı çizgiye geldiğini, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’ndan helallik istemesi gerektiğini söyledi. Efe, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 2005 yılında Diyarbakır’da, “Bu ülkede Kürt sorunu vardır.” demesine rağmen terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan ile masaya oturduğunu ifade etti. Efe, “İmralı ile Kandil arasında mekik dokutacaksın. Kürt sorununun çözümü için PKK ile müzakere sürecini başlatacaksın. 2015 yılına geldiğimizde, ‘Kardeşim, ne Kürt sorunu? Artık böyle bir şey yok.’ diyeceksin. BBP olarak bu meseleye bakışımız ise rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi, ‘Siz bir meseleye etnik olarak bakarsanız, çözümü de etnik koymak zorunda kalırsınız.’ demişti.” diye konuştu.

Problemin bu yörede yaşayan insanların iktisadi ve sosyal talepleriyle ilgili olmadığını belirten Mehmet Efe, “Dış ve iç cephesi vardır. Emperyalist ülkeler, yıllardır Güneydoğu’da bir Kürt devleti kurdurmak istemektedirler. Bu tampon Kürt devletinin asıl amacı, asıl işlevi ise kuzeyde Ermenistan’la entegre olarak Türkiye’nin Asya Türklüğü ve Ortadoğu’da İslam ülkeleriyle arasında bir perde olmaktır. Böyle bir kukla devlet, İsrail gibi bölgemizde barış ve huzurun bozulmasına ve batının bölgedeki çıkarlarına hizmet edecektir. İşte bu devleti oluşturmak için organize edilen bir terör örgütü vardır. PKK terör örgütü, bu görevini ifa ederken Güneydoğu’daki vatandaşlarımızın iktisadi, sosyal ve inançlarıyla alakalı problemlerini istismar etmektedir.” şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN, DENİZLİ’DE LİDERİMİZDEN HELALLİK İSTEMELİDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Günaydın” dediklerini söyleyen Efe, “Her şeye rağmen Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasından dolayı memnuniyetimizi belirtmek isterim. Bu açıklama, Cumhurbaşkanı'nın bu konuda BBP ile aynı çizgiye gelmiş olması elbette bizi sevindirir. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, bu açıklamasında ve tespitinde samimi ise cumartesi günü Çınar Meydanı'nda rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’ndan helallik istemelidir. Yeter mi? Yetmez. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir açıklama daha bekliyorum. Terörle müzakere olmaz, mücadele olur. Kürtler bizim kardeşimizdir, PKK ve uzantıları bizim düşmanımızdır.” ifadelerini kullandı.