BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ahmet Gürhan, basının yaşadığı sıkıntıları ve üzerindeki baskıyı çok iyi bildiklerini, bunları çözmek için kadrolarının hazır olduğunu söyledi. Gürhan, beraberinde 1. bölge adayları Emin Göktaş, Serkan Uyar ve Cavit Babür ile birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Misket Dikmen’le görüştü.

'BASIN ÖZGÜR DEĞİL'

Ziyarette konuşan Ahmet Gürhan, parti programı hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil. Basın, her fikirle temsil edilmeli. Her kalem özgürce yazmalı. Baskıyla, dayatmalarla gazetecilerin ve diğer fikir insanlarının yazacaklarına, düşüncelerine müdahale edilmemeli. Basın çalışanlarının, başta sansür ve otosansür olmak üzere sosyal ve sendikal anlamda çok ciddi sorunları var. Partimiz bütün bu sorunların farkında ve tüm kadrolarımızla birlikte, basın çalışanları da dahil olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını çözmek için yola çıktık.”

Nezaket ziyareti dolayısıyla teşekkür eden İGC Başkanı Dikmen de Türk basınının meselelerinin çözümü için bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine hazır olduklarını söyledi.