Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, erken seçim olması durumunda milletvekillerinin maaşlarını iade etmesini istedi.

Kartal yaptığı açıklamada, olası erken seçim durumunda milletvekillerinin 5 ay maaş alacağını hatırlattı. Kartal, "Hiçbir toplantıya girmeden, hiçbir kanun çıkarmadan, hiçbir komisyon kurmadan 5 ay maaş alacaklar. Yani her biri 100 bin liraya yakın maaş alacaklar. Sekreterleri, danışmanları, şoförleri, yedikleri, içtikleri, telefon görüşmeleri, seyahatleri yollukları hariç hiçbir hizmet yapmadan 15 bin lira kuru para alacaklar. Eğer erken seçim olursa bu milletvekilleri aldıkları maaşları iade etsinler. Yoksa ben inanıyorum ki millet bu maaşı onlara helal etmiyor. Yani bunu çocuklarına yediremezler. Ailelerine yediremezler." dedi.

3 siyasi partinin samimi olmadıklarını, ülke menfaati gözetmediklerini anlatan Kartal, şunları kaydetti: “Bizim temennimiz koalisyon hükümeti kurulması yönündeydi. Başından itibaren şunu söyledik, ‘Meclis’te temsil hakkı bulunmuş olan siyasi partiler, PKK’nın siyasi partisi dışında, samimi bir davranış içerisine girmiş olsalardı, yani ülke menfaatini, millet menfaatini, devlet menfaatini kendi şahsi çıkarları ve parti çıkarları önüne koyabilselerdi bugün Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı.”

Seçimlerin üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen halen hükümet kurulamadığını hatırlatan Kartal, şu ifadeleri kullandı: “Milletten aldıkları yetkiyi maalesef layıkıyla kullanmadılar, yerine getirmediler. Bu 3 siyasi partinin duruşu da tamamen kendi çıkarları neticesinde, yani koalisyona girdiklerinde, millet ne kazanır, devlet ne kazanır, ülke ne kazanır değil, ‘Biz ne kazanırız? Partimiz ne kazanır ya da ne kaybeder?’ hesabı yaptılar. Türkiye’ye bir ümitsizlik koyarak, ekonomideki istikrarsızlık, koalisyon kurulamaması, tek başına hükümetin iyi olması gibi kendi avantajlarını kullanmak istediğini çok açık ve net bir şekilde gördük.”