Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, her alanda Türkiye'nin son yüz yılda en kötü günlerini yaşadığını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar, partisinin Doğu Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Erzurum'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yanar, AKP hükümeti döneminde iç ve dış politikada, iç güvenlikte ve ekonomideki göstergelerin berbat olduğunu belirtti. Ekonomik gidişatın kötü olduğunu belirten Yanar, cari açığın her geçen gün arttığını ifade etti.

'AYNI CAMİ CEMAATİ TOPLUMSAL KUTUPLAŞMADAN DOLAYI YAN YANA SAF TUTMAMAKTA'

Ülkenin kötü yönetildiğini ve toplumda ayrışmanın, kutuplaşmanın camilere kadar siyaret ettiğine dikkat çeken BBP Genel Başkan Yardımcısı, "Ülke son yüz yılın en kötü günlerini yaşamaktadır. Korkunç bir değerler yozlaşması yaşanmakta. Siyasi iktidar mensupları, siyasi ikbal kaygıları adına bu coğrafyadaki bin yıllık kardeşlik hukukunun en temel iksirini, iktisadi disiplini bozmakla kalmamış, Anadolu coğrafyasının inanç kodları ile oynamasa kalkışmış sonunda camide cemaati kavgalı hale getirmiştir. Aynı cami cemaati toplumsal kutuplaşmadan dolayı yan yana saf tutmamakta. Bozulan ekonomimizi düzeltebiliriz, bir savaş sonrası toplumsal yapımızı yine canlı tutabiliriz ama manevi kodlarımızla oynandığı zaman bunun neden olacağı hasarları asırlarca telafi edemeyiz." dedi.

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart Çarşamba günü şehadetinin yıl dönümü olduğuna da dikkat çeken Yanar, "Genel başkanımız merhum Yazıcıoğlu bize göre ve toplum vicdanına göre suikast sonucu şehadet mertebesine ulaşmıştır. Siyasi iktidarın 6 yıldır sürdüre geldiği kontrollü ilgisizlik kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Bu ilgisizliğe siyasi iktidar son vermemesi halinde millet vicdanında mahkum edilecektir. Alperenler olarak merhum genel başkanımızın şehadetinin müsebbiblerini canımız pahası da olsa bulup cezalandıracağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından BBP'sine çeşitli partilerden iltihak eden 30 kişiye törenle rozet takıldı. Milletvekili aday adayları kamuoyuna ve partililere tanıtıldı.