Mersin'de Büyük Birlik Partililer (BBP), terör saldırılarına tepki göstermek ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne giden otobüsteki yolculara karanfil dağıtarak, sağduyu çağrısında bulundu. BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Kürtlerle Türklerin, PKK'ya inat kıyamete kadar birlik ve beraberlik içinde yaşayacağını söyledi.

BBP Mersin İl Teşkilatı ve Alperen Ocakları üyeleri, Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (MEŞTİ) gelerek, son günlerde yaşanan otobüs taşlama olaylarını protesto etti. BBP'liler, Doğu ve Düneydoğu'daki illere gidecek yolculara karanfil dağıttı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, yaptığı açıklamada, bugün de 3 ocağa ateş düştüğünü, 3 polisin daha şehit haberinin geldiğini hatırlattı.

Terör örgütü PKK'nın 3 aydır 130 polis, asker ve vatandaşı şehit ettiğini anlatan Kartal, "Biz BBP ve Alperen Ocakları olarak, son günlerde yaşanan şehir kargaşası ve şehir eşkıyalarına karşı asla sokağa inmeyeceğiz. Güneydoğu'ya ve Kürtler'e bakınca PKK'yı görenlere inat, Kürt kardeşimize bakınca kitabı, secdesi, peygamberi ve Allah'ı bir olan kardeşlerimizi görüyoruz" ifadesini kullandı.

Mersin'de her etnik kökenden vatandaşların yaşadığını belirten Kaptan Kartal, şunları kaydetti: "PKK'yı ve Kürt kardeşlerimizi birbirinden ayırmadan asla PKK'yı bitiremeyiz. Kürt kardeşlerimizle kıyamete kadar bir ve birlikte olmaya yeminliyiz. Bizim derdimiz provokatif eylemlerle sokaklarda yakıp yıkmak değil, bizim yapacağımız tek şey eller gül tutsun, diller gül söylesin diyoruz. Kürt kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içinde PKK'yı kovalım diyoruz."

PKK'nın hiçbir zaman Kürtler'in temsilcisi olmayacağına dikkat çeken Kartal, "Biz terör örgütüne inat, HDP'ye inat Kürt kardeşlerimizi ne terör örgütünün ne de HDP'nin insafına bırakmayacağız. İnşallah kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız." şeklinde konuştu.