BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, AK Parti'nin bugün meydanlarda ahkâm keserek, halen 2007 yılındaki 367 krizinden ve mağduriyetten bahsettiğini belirtti. O dönemde 367 krizine sebep olan eski Milletvekili Hasan Özyer'in, AK Parti'den 1. sıradan aday gösterildiğinin altını çizen Akın, "Sizlere darbe yapmaya çalışanların içerisinde yer alanları, 1. sıradan Muğla'dan aday yapacaksınız. Her yerde olduğu gibi Muğla'da da kan kaybeden AKP'ye, Özyer üzerinden oy mu devşireceksiniz?" diye sordu.

İl Başkanı Akın, yaptığı açıklamada AK Parti iktidarının 13 yıldır devletin bütün organlarını ele geçirerek, vatandaşları kendilerine bağımlı hale getirdiğini ileri sürdü. "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganıyla bile vatandaşı bölmeye çalıştığını savunan Akın, "Bizi yönetenler, 'Onlar konuşur, AKP yapar' seçim sloganıyla her konuda olduğu gibi bizleri AKP'li olanlar ve olmayanlar diye bölmeye çalışıyorlar. Ayrıca yönetim anlayışlarıyla 13 yıldır devletin tüm organlarını ele geçirdikleri gibi vatandaşlarımızın tamamını kendilerine bağlı ve bağımlı hale getirmek için doğru yalan her türlü argümana başvuruyorlar." dedi. Bbugün meydanlara çıkıp, "Bize darbe yapmaya kalktılar" diyerek yeni bir algı oluşturmak suretiyle herkesin aklıyla alay edildiğini öne süren BBP İl Başkanı, "Aklımızla alay edercesine açıklamalar yapıyorlar. Biz konuşuyoruz, maalesef AKP yapıyor. Evet, biz doğruları söylüyoruz ancak onlar yanlışlarına devam ediyorlar. Muğla'da milletvekili adayı çıkardılar ve 1. sıraya Sayın Özyer'i koydular. Özyer aday adayı dahi değilken emrivaki veya ricayla, tabii 1. sıra adayı yapılma süreci bizlere karanlık, bir şekilde İngiltere’den çağrılarak aday yapıldı." ifadelerini kullandı.

Harun Akın, AK Parti'nin bugün meydanlarda ahkâm keserek, halen 2007 yılındaki 367 krizinden ve mağduriyetten bahsettiğini dile getirerek, "O dönemde 367 krizine neden olan ve AKP'den ayrılarak bir grup insanla başka bir siyasi partiye geçen, daha sonra Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçimine hiç katılmayan, yani sizlerin tabiriyle sizleri mağdur eden, sizlere darbe yapmaya çalışanların içerisinde yer alan Sayın Özyer'i, 1. sıradan Muğla'dan aday yapacaksınız. Her yerde olduğu gibi Muğla'da da kan kaybeden AKP'ye Sayın Özyer üzerinden oy mu devşireceksiniz? Muğla halkının iradesine de mi bu yolla ipotek koyacaksınız? Yani kim olursa olsun, oy getirsin farketmez mantığı mı var sizlerde? Bu ne yaman çelişki? Ya o günleri geride bırakıp önünüze bakacaksınız, 367 mağduriyeti yapmayacaksınız ya da kendinizle çelişkiye düşmeyeceksiniz. Her ne kadar seçmenler üzerinde iktidarın size sunduğu imkânlar ve güçle AKP'nin tekrar seçimleri kazanıp 13 yıllık keyfi yönetim ve saltanatını sürdüreceği algısı oluştursanız da yanıldığınızı 8 Haziran'da göreceksiniz ve bunun en anlamlı örneğini, çok kıymetli Muğlalı hemşehrilerim sandıkta gösterecektir, çünkü artık yolun sonu görünmektedir." şeklinde konuştu.