BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, terör olaylarının sorumlusunun, bugün ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada, terör eylemlerini yapanları ve bu olaylara sebebiyet verenleri nefretle kınadı. Ülkede Türk-Kürt değil, PKK terörü meselesi olduğunu dile getirdiklerinde vatan haini ilan edildiklerini belirten Akın, "Bugün el ele, kol kola beraber yürüyüp beraber ıslandığınız HDP'lilere, 'Bunlar hain, bunlar terörist' diyerek tereyağı misali suyun yüzüne çıkmaya çalışıyorsunuz. 'MHP seçim hükümetine bakan vermezse PKK'lılar bakan olacak, sorumluları da bunlardır.' diyecek kadar alçalıyorsunuz. Madem öyle ağa da sizsiniz, paşa da sizsiniz, PKK'lıların Meclis'te işi ne? Neden gereğini yapmadınız, yapmıyorsunuz?" dedi.

BBP İl Başkanı Akın, bugün yaşanan olayların sorumlusunun, 14 yıldır ülkeyi yönetenler olduğunu ileri sürerek, "Bu ülkeyi 14 yıldır yönettiğini zannedenler, bakıyoruz sanki bu olup bitenlerin sorumluları kendileri değil. Hani bir laf vardır, 'itle yatan, bitle kalkarmış'. Teröristlerle şeref masası kurup bunu da millete çözüm diye yutturmaya kalkışmak, hiçbir şeyi çözmediği gibi ağır bir çözülme getirmiştir. Allah şahidimizdir ki bunun böyle olacağını, ısrarla ve yorulmadan anlatmaya çalıştık. Halen milli iradeden dem vurup bu ülkeyi, hiçbir yetkiniz yokken yönetmeye devam ediyorsunuz. Eğer koltuk sevdanızı memleket, millet, vatan sevdasının önünde görmeseydiniz, bu ülke bu hale gelmeyecekti. Çıkıp utanmadan, 'Bunlar sözünde durmadı, şehirlerde bile elleri silahlı geziyorlar, silah depoladılar.' diye açıklamalarda bulunuyorsunuz, bu nasıl bir iştir? Devlet bu kadar aciz olabilir mi? Neden bu saate kadar göz yumdunuz da bu vatan evlatlarına kıydınız? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?" diye tepki gösterdi.

Ülkenin her yerinde, her gün terör örgütü PKK'nın saldırdığını dile getiren Harun Akın, "Olan Türk milletine oluyor, bedelini Türk milleti ödüyor. Daha ne olmalı bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanı? Sizleri Cemaat kandırdı, PKK kandırdı, HDP kandırdı; bu ne biçim savunma? Sizin efeliğiniz bu millete mi? Bir hükümet, bir devlet nasıl kandırılır? Diyorsunuz ki, 'Burası muz cumhuriyeti değildir.' ama hem vallahi hem billahi muz cumhuriyetinde dahi 14 yılda ülkeyi getirdiğiniz sıkıntıların onda biri olmaz." ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Akın, yıllardır bu yönetim anlayışıyla milletin çalmaya çırpmaya, kolay yollardan para kazanmaya alıştırılarak, teşvik edildiğini ileri sürdü: "Sözde anlı secdeye gelenler, sözde muhafazakar olarak kendini ifade eden sizler bu ülkeyi bölmekten, ayırmaktan, ayrıştırmaktan başka ne yaptınız? Bu milleti aldatarak, milli ve manevi duygularından uzaklaştırıp ülke, vatan yansa bihaber toplum haline getirdiniz. Yıllar önce dediniz ki, 'Bizler gömlek değiştirdik.', keşke o milli gömleği hiç çıkarmasaydınız, bunların hiçbiri başımıza gelmezdi. Kimin ve kimlerin gömleğini giydiniz, anlamak mümkün değil ama tek görüp anladığımız, Türk milletinin gömleğini giymediğiniz. Siyaseti 'köşe dönmek', 'satmak', 'vurgun vurmak', 'parçalamak', 'yalan söylemek' olarak yetiştirilmiş kafalarla geldiğiniz günden bugüne kadar Türk vatanının altını üstüne getirdiniz." diye konuştu.