BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, Etiyopya ziyaretinde Türk okullarının kapatılmasını isteyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere idarecilerin bir akıl tutulması yaşadığını söyleyerek, hükümetin Etiyopya'ya öğretmen göndermeden önce Güneydoğu’daki öğretmenleri yerinde tutmayı başarmasını istedi.

‘ETİYOPYA’DAKİ OKULLAR DA MI SİZE DARBE YAPIYOR?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve hükümetin, yurtdışındaki Türk okullarının kapatılması için başlattığı kampanya tepki çekiyor. BBP MKYK Üyesi Efe, Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te yapılan oylamadan sonra bir hışımla yurtdışı gezilerine başladığını söyledi. Efe, “Cumhurbaşkanımız, yurtdışındaki okullarımızı Etiyopya Cumhurbaşkanı'na şikâyet ediyor. Bunu anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Gerçekten Cumhurbaşkanımız'ın ve idarecilerimizin akıl tutulması yaşadığını görüyorum. Anladık, Türkiye’de okulların idarecileri darbe yapmaya kalkıyor. Herhalde Etiyopya’da da darbe yapmaya kalkmadıkları ortadadır. Türkiye’deki eğitimin seviyesi ortadayken, dünya sıralamasında yeri ortadayken, Türkiye’deki üniversitelerin seviyesi ortadayken kalkıp dünyadaki eğitime müdahale etmeye çalışıyorsunuz. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Siz Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu'da eğitim seviyesi ortadayken, öğretmenlerimizin şartları ortadayken, gönüllü kültür teşekküllerinin ortaya çıkarak yaptığı bu hizmet kervanını sekteye vurmaya çalışıyorsunuz.” dedi.

'GÜNEYDOĞU’DA ÖĞRETMEN TUTAMAYANLAR, ETİYOPYA’YA HANGİ ŞARTLARDA ÖĞRETMEN GÖNDERECEK?'

Türk okullarının gönüllülük esaslarına göre kurulan ve yapılan bir hizmet olduğunu vurgulayan Efe, “Bu ancak inanırsanız yapılacak hizmettir, çünkü siz daha Türkiye’de köylerdeki öğretmenlerinizi tutamazken, ilçelerdeki öğretmenlerinizi yerinde tutamazken, bilhassa Güneydoğu'dan öğretmenler batıya gelmeye çalışırken bunu bildiğiniz halde böyle bir çalışma içerisinde olacağınızı, hiç başarı şansınız olmadığınızı düşünüyorum. Sizin yapmanız gereken öncelikle Türkiye’de eğitimcilerin şartlarını iyileştirin. Etiyopya’ya hangi şartlarda öğretmen göndereceksiniz, merak ediyorum.” diye konuştu.