Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi avukat Selami Ekici, Türkiye’nin algılarla ve rüyalarla yönetildiğini ve ülkede hukukun ayaklar altına alındığını söyledi.

Elazığ’da partisinin il kongresine katılan Ekici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Anayasa ve kanunların Cumhurbaşkanı öncülüğünde hukuk ayaklar altına alınıp ülkenin parlementer rejimi değiştirilerek, ne olduğu belirsiz bir diktatörya rejimine doğru gittiğini iddia etti. Ekici, "Türkiye hiç kimsenin şahsi irade ve heveslerine göre yönetilemez. Bugün ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; yolsuzluklarınızı bile mevcut hukuk sistemi ile kurtarabildiniz. Türkiye’de hukuku işletmezseniz korkarım hukuk yarın en fazla size lazım olacak. Çünkü hukuk en fazla ülkeyi yönetenlerin ihtiyaç duyacağı bir mekanizmadır." dedi.

Ülkeyi yönetenlerin Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaşıp ülkeyi hayallerle yönettiğini belirten BBP MKYK Üyesi avukat Selami Ekici, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı, arkasına 16 Türk devletinin askerlerini alıp kendisini bir nevi padişah gibi sunmak veya Türk tarihine sahip çıkıyor olarak göstermektedir. Siz Diyarbakır’da milliyetçiliği ayaklar altına aldığınızda bu olay bitti. Eğer Türk tarihine sahip çıkmak istiyorsanız merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Ben Türk’üm, Türk bayraksız olmaz’ sözlerini söyleyebilir misiniz?"

Türkiye'nin algılarla yönetildiğini kaydeden Ekici, "Başbakanımız Paris’te İsrail Başbakanı ile kol kola yürüyor, Cumhurbaşkanı yaklaşan seçimleri göz önüne alarak Netanyahu’ya orda ne işin var diyor. Asıl sorulması gereken İslam karşıtı bir yürüyüşte İslam diye bir davası olan Başbakanın ne işi var? Eğer Cumhurbaşkanı İsrail ile masa üzerinde kavga edip masa altında anlaşmalar imzalıyorsa ben bu ikiyüzlülüğü buradan açıklamak istiyorum. Eğer İsrail ile gizli anlaşmanız yoksa Mavi Marmara’da 9 vatandaşımızı şehit eden alçaklarla ilgili Türkiye mahkemelerinin vermiş olduğu yakalama kararlarını kırmızı bültene çevirebiliyor musunuz? Yine cumhurbaşkanlığı sürecinde almış olduğunuz Yahudi cesaret madalyasını onların başına çarpacağım dediniz çarpabildiniz mi? Biz sözünüzde durmanızı bekliyoruz. Masa üstünde İsrail’e salvolar atıp alttan da İsrail’in çıkarlarına yönelik yönetim sergilemenizi bu millet ve Büyük Birlikçiler affetmeyecektir." diye konuştu.

Çözüm sürecine de değinen ve çözüm sürecinin bölünme süreci olduğu ifade eden Ekici, "Maalesef Türkiye, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) adı altında bölünmek istenmektedir ve bölüme sürecine girmiştir. Güneydoğu’da fiilen özerklik oluşmuş durumdadır. Bu sürecin 2015 seçimlerinden sonra hukuki statü kazanacağından endişe duymaktayız. Eğer Başbakan çözüm süreci diyorsa gelsin Elazığ’dan karayolu ile Cizre’ye gitsin Nur Mahallesi'nde esnaf ziyaret yapabilsin. Bakın yapabiliyor mu, o zaman biz de kendisinin yanında olalım." dedi.

'Hizmet hareketi bize darbe yaptı' denilerek iktidarın kandırıldığını belirten Ekici, "İlerde 'biz kandırıldık, milli cemaatimize operasyon yaptık' dememek için tarihi olarak ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; kandırılmanın sonu yok, kandırılmaktasınız Sayın Başbakan." şeklinde sözlerini tamamladı.