Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Türk milletin bekası ve geleceği için bir takım temel hak ve hürriyetler geçici olarak bu terör belası yok edilinceye kadar askıya alınmalıdır. Bunun adı OHAL olabilir, sıkı yönetim olabilir, güvenlikli bölge olabilir." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün Siirt-Şirvan karayolunda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patlatılması sonucu 8 askerin şehit edilmesine sert sözlerle tepki gösterdi. Şenliler, "Her geçen gün artan ve ateş düştüğü yeri yakar misali tüm memleketi ateşe boğan, yasa boğan ve amacı Türkiye’yi bölmek parçalamak olan bölücü terör örgütü ihanet şebekelerinin Siirt’te kahpece, alçakça şehit ettikleri vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

PKK terör örgütü ve unsurlarına artık hak ettikleri cezayı en ağır şekilde verilmesi gerektiğini vurgulayan Şenliler, “Devletin bütün kurum ve kurullarıyla sahip olduğu bütün imkanlarla en küçük bir taviz vermeden, verilecek her tavizin ihanet olacağı anlayışı içerisinde süratle ihanet saldırıları kaynağında kurutulmalı ve terör örgütü saklandıkları inlerinde bulunarak imha edilmelidir. Teröre bulaşan destek veren dolaylı veya açıktan lojistik ve propaganda desteği veren herkes potansiyel katil ve millet düşmanı olarak görülmelidir. Gerekirse milletin bekası ve geleceği için bir takım temel hak ve hürriyetler geçici olarak bu terör belası yok edilinceye kadar askıya alınmalıdır. Bunun adı OHAL olabilir, sıkı yönetim olabilir, güvenlikli bölge olabilir. Ama ne olursa olsun vatan evlatlarının ne üdüğü belirsiz kişilerce şehit edilmelerine meydan verilmemelidir. İnanıyoruz ki Ermeni, İsrail işbirliği ile hareket eden bu yıkıcı ihanet şebekesi ve onun yerli işbirlikçileri bu milletin sabrını zorlamaktadırlar.” şeklinde konuştu.

BBP olarak teröre destek veren iç ve dış mihrakların susturulması ve evvela finansman kaynaklarının kurtulması gerektiğine dikkat çeken Şenliler, "Bizim BBP olarak zaman içinde devlet kurumlarına verdiğimiz raporlar dikkate alınırsa terörün kökünü kurutmak o kadar zor olmayacaktır. Türk milleti vatanın bütünlüğümü yoksa bir takım demokratik haklar mı diye bir seçime zorlanıyorsa bizim tercihimizin devletin ve milletin bekası devleti ebed müddet bizim temel şiarımızdır. Devleti, vatanı olmayanın bayrağı olmayanın kısaca istiklali olmayanın namusu da olmaz, dini de olmaz ve geleceğide olmaz.“ ifadelerini kullandı.