Büyük Birlik Partisi(BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, AK Parti’nin umudunu çürük elmalara bağladığını söyledi.

Basın yayın organlarında yer alan haberler ile ilgili yazılı açıklama yapan Yanar, “Belli ki siyasi ahlaktan, siyasi etikten yoksun bir kısım siyasetçi ve kendince ülkemiz siyasetini kurgulamak isteyen belli çevrelerin etkisi ile haber etiğine sığmayan yanlı ve yanlış haberler yapmaya devam etmekte böylece partimizi yıpratacaklarını düşünmektedirler.” dedi.

“PARTİMİZDE ÜYELİKLERİ BİLE BULUNMUYOR”

'Büyük Birlik Partisi’nin 2. Adamı AKP’de', 'Büyük Birlik Partisi’nin önemli ismi AKP’ye geçiyor', 'Büyük Birlik Partisi eski başkanı AKP’ye geçiyor.” gibi haberleri değerlendiren Yanar, “Partimizde üyeliği bile bulunmayan isimler üzerinden haber yapılmaya, böylelikle partimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bu haber başlıklarına konu olan kişi ya da kişilerin partimizde üyelikleri dahi bulunmamakla birlikte yine aynı kişilerin en son yapılan mahalli seçimlerde zaten AKP’ye geçtikleri ve bölgelerindeki AKP’li adayları destekledikleri kamuoyunca bilinmektedir.” diye konuştu.

“ISITIP GÜNDEME GETİRİYORLAR”

Yanar, “Büyük Birlik Partisi'nin hafızası, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşı, sırdaşı gibi yakıştırmalarla temcit pilavı gibi sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen, partimizle hiçbir ilişkisi kalmamışken sanki partiden yeni ayrılıyorlarmış ve AKP’ye katılıyorlarmış gibi yansıtılan bu kişilerin ve bu haberleri yapanların, davranışları hiçbir ahlak ritüeline uymamaktadır. Bu haber başlıkları ile sayıları üçü geçmeyen bırakın Türkiye'de, Büyük Birlik Partisi'nde bile hiçbir karşılığı bulunmayan bu şahıslar görev yaptıkları dönemlerdeki başarısızlıkları yüzünden partiden ayrılan ya da ihraç edilmek suretiyle uzaklaştırılan kişilerdir.” şeklinde konuştu.

“PARTİMİZDE İTİBARI KALMAYANLARIN ÜZERİNDEN…”

Yanar açıklamasında şöyle dedi: “Zira verimsizlikleri yüzünden partinin önünü tıkamakla mahir kişilerin partimizden uzaklaşmaları ile birlikte partimiz son yapılan mahalli idareler seçimlerinde bu kişilerin döneminde alınan oyun üç katı oy almakla da bunun anlaşılmasını sağlamıştır. AKP’lilerin Büyük Birlik Partisi'nde itibarı kalmayanlar üzerinden itibar kazanma gayretleri anlaşılır şey değildir. AKP’nin de içinde bulunduğu durumun anlaşılması bakımından oldukça manidardır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşı olma sıfatını kullanmak suretiyle kendisine siyasi koridor açmaya çalışan ama Muhsin Yazıcıoğlu'ndan hiçbir iz taşımayan bu arkadaşlara yine rahmetli şehit liderimizin bir sözü ile cevap vermek isteriz; 'Üç Saniyesine bile hâkim olamadığınız bir hayat için bu kadar fırıldak olmaya değmez.' Tüm bu oyunlara ve operasyonlara rağmen Büyük Birlik Partisi emin adımlarla yoluna devam etmekte, Milletin yegâne umudu olma özellikleri ile güçlenerek 7 Haziran seçimlerine hazırlanmaktadır.”