Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, genel seçimler öncesinde MHP ile birleşmelerinin milli hassasiyet açısından vazgeçilmez olduğunu söyledi.
Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 12 yılda ülkeyi bölünmenin, parçalanmanın eşiğine getirdiğini belirterek, "Seçimlere çok kısa bir süre kaldığı dikkate alınarak Devlet Bahçeli’nin vatanın geleceği için endişeleri olan tüm vatandaşlarımıza öncelikle BBP’ne MHP’ye gelme konusunda yeşil ışık yakması gerekmektedir." dedi.

"AKP BÖLÜCÜLERLE MÜZAKEREYİ SAKLIYOR"

AK Parti’nin bölücülerle yaptığı müzakerenin içeriğini kamuoyundan sakladığını söyleyen Şenliler, "AKP bölücülerle müzakere ettiği Anayasa taslağını seçimlere kadar açıklamak istememektedir. Buna karşılık Öcalan da özgürlüğünü garantiye almak için kısıtlı özerkliğe razı görünmekte ancak anadil eğitimi ve özerklik gibi hususların seçimden önce kamuoyuna açıklanmasını istemektedir. CHP’de bu hususlarda ikircikli bir tavır sergilemektedir. MHP’nin oyunu artırabileceğini ve AKP’siz bir hükümet alternatifini gördükleri taktirde direnme ihtimalleri bulunmaktadır." diye konuştu.

"ÜLKENİN KADERİ MHP’NİN ELİNDE"

Ülkenin kaderinin MHP’nin elinde olduğunu bu yüzden AK Parti’nin MHP’yi bitirmek istediğini öne süren Şenliler, "Seçimler sonunda Anayasa’nın muhtemel bir halk oylamasına gitmesi ihtimali bulunmaktadır. AKP bundan dolayı MHP’yi kesinlikle bitirmek istemektedir. Yani Türkiye’nin kaderi MHP, BBP, DP ve Milli hassasiyet içinde olan tüm partilerin elindedir. Dolayısıyla milliyetçi-muhafazakâr kesimin hatta CHP içindeki milli duyguları önde olan kesimin tek alternatif partisi MHP’dir. Zaten anketlerde de AKP seçmenine en yakın parti seçeneği MHP olarak belirtilmektedir. Bundan dolayı da bu gün terör ve bölünme tehlikesini görebilen AKP seçmeninden bir kısmı MHP’ye dönmüş ve MHP’nin oyu yüzde 16-17’nin üstüne çıkmıştır. Eğer MHP milli hassasiyeti olan seçmenlerin cazibe merkezi haline getirilebilirse AKP’ye oy veren vatandaşlarımız da tehlikeyi anlayacaklar ve sömürgeci şer güçlerin oyunu bozulacaktır.” ifadelerini kullandı.

"GÜN HESAP GÜNÜ DEĞİL BİRLEŞME GÜNÜDÜR"

Günün hesap günü olmadığını birleşme günü olduğunu vurgulayan Şenliler, "BBP’nin kemikleşmiş ve 22 yıldır şaşmayan yüzde 2 civarında bir oyu var. Son yerel seçilme de bunu teyit etti. Siyasette iki kere iki dört etmiyor. Bu seçim işbirliğinin sinerjisi (her türlü izahtan vareste olarak) en az yüzde 8-10 ‘lar seviyesinde MHP’ye ilave oy kazandıracaktır. Bunu görmek için sokağa inmek, taksiye binmek, berberde traş olmak yeter. Bu birleşmenin adının zikredilmesi bile müthiş bir heyecan yaratıyor seçmen tabanında. Genel Başkanımız Destici, Ülkemizin bölünme belası ile karşı karşıya olduğunu ve açılım sürecinin çözülme süreci olduğunu müteaddit defalar belirtmiştir. Ayrıca AKP’nin davetlerini de bu sebeple net olarak reddetmiştir. Sn. Destici 22 yıldır ayrı bir tüzel kişilik olarak yoluna devam eden bir partinin lideri olarak tabanından gelebilecek tüm tepkileri omuzlamıştır." diye konuştu.
Seçimlere çok kısa bir süre kaldığına dikkat çeken Şenliler, "Sayın Devlet Bahçeli’nin vatanın geleceği için endişeleri olan tüm vatandaşlarımıza öncelikle BBP’ne MHP’ye gelme konusunda yeşil ışık yakması gerekmektedir. Gün pazarlık, eski defterleri karıştırma ve eski hesapları görme zamanı değildir. Vatanımızın bölünmesi halinde bunun vebali sadece parti genel başkanlarının değil tüm parti yöneticilerinin yani bugünü yaşayan, yarının tehlikesini gören ve tedbirini almayanların olacaktır. 7 Haziran’dan sonra ne MHP kalabilir, ne de siyaset yapacak bir demokratik Türkiye kalabilir." şeklinde konuştu.