Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sözde Ermeni soykırımını parlamentosunda tanıyan Almanya’yı ve parlamentoda bulunan Türk kökenli milletvekilleri eleştirerek, Bizim milletimizin geçmişinde Almanya’nın geçmişinde olduğu gibi insanları diri diri fırınlarda yakma yoktu. Bu tür sütü, kanı bozuklar Türkiye’yi temsil edemezler. Onlar ancak Almanya’nın menfaati hakkında söz söyleyebilirler  dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilen 11. Ceza Hukuku Günleri etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bozdağ, sözde Ermeni soykırımını parlamentosunda tanıyan Almanya’yı sert sözlerle eleştirdi. Tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğini söyleyen Bekir Bozdağ, “Ermeni soykırım iddiaları Türk milletine, Türkiye Devleti’ne, Türk tarihine ve aziz ecdadımıza tartışmasız bir iftiradır. Parlamentoların kararıyla tarihi iftiralar hakikate dönüştürülemez. Bir kanunla tarihi iftiralar hakikate dönüştürülemez. Düzmece mahkemelerle tarihi iftiralar ’mahkeme kararıdır’ diye hakikate dönüştürülemez. Bizim, tarihi tarihçilere bırakmamız lazım. Tarihi tarihçilere bırakmayan, gündelik siyasi politikalar çerçevesinde tarihi de buna ait eden hastalıklı bir anlayış dünyanın bir çok ülkesinde bulunuyor. Bir kez daha söylüyorum. İstediğiniz kadar karar alın, Türkiye’yi bu tür sahte kararlarla iftira niteliğindeki kararlarla sıkıştırma imkanınız yoktur” dedi.
Alınan kararın yok hükmünde olduğuna vurgu yapan Bakan Bozdağ, “Bizim için bu karar yok hükmündedir. Türkiye’nin ve Türk milletinin tarihinde bizim mirasçısı olmakla iftihar ettiğimiz Türk devletlerinin tarihinde, ecdadımızın geçmişinde yüzümüzü kızartacak başımızı önümüze eğdirecek herhangi bir icraat yoktur” şeklinde konuştu.
“BU TÜR SÜTÜ, KANI BOZUKLAR TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEMEZLER”
“Almanya’da parlamentoda pek çok sayıda Türk kökenli milletvekili var” diyen Bozdan o milletvekillerini sert sözlerle eleştirerek, “Çok ilginçtir, nasıl bir karakter onu da anlamış değilim. Kendi anasına, babasını, içinden çıktığı milletine, tarihine insan bu kadar nasıl düşman olur. Ben Almanı anlıyorum. Almanya’nın Türkiye’ye dönük bir takım hesapları nedeniyle bunu yaptılar. Bunlar ne hesapla yaptılar. Kendi ecdadından, tarihinden utanan birisi olabilir mi? Onun için ben bu kişilerle ilgili de buradan bir kez daha söylüyorum. Bir kişinin Türkiye Vatandaşı olması onun Türkiye’yle ilgili her konuda doğru söylüyor anlamına gelmez. Bu tür sütü, kanı bozuklar Türkiye’yi temsil edemezler, bizim hakkımızda söz söyleyemezler. Onlar ancak Almanya’nın menfaati hakkında söz söyleyebilirler” ifadesini kullandı.
“ALMANYA GEÇMİŞİNDE İNSANLARI DİRİ DİRİ FIRINLARDA YAKTI”
Almanya’nın geçmişinde insanları diri diri yaktığını sözlerine ekleyen Bakan Bekir Bozdağ, “Bizim milletimizin geçmişinde Almanya’nın geçmişinde olduğu gibi insanları diri diri fırınlarda yakma yoktu. Bizim böyle bir utancımız tarih sahnesinde dünden bugüne hiç olmamıştır. Yahudiler, İspanya’dan kaçarken onlara evini, ocağını açan Türkiye olmuştur. Şimdi IŞİD’in teröründen, Irak’tan Suriye’den kaçanlara kucağını açan Türkiye olmuştur” diye konuştu.