Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile MHP milletvekili adayı Yavuz Aydın’ın abisi Fikret Aydın arasında yaşanan kavgada taraftarlar birbirini suçladı. Geçmişte MHP’den milletvekilliği de yapan ve 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Bıçakçıoğlu, Fikret Aydın tarafından makamında darp edildiğini ileri sürdü. Aydın ise konuşmak için yanına gittiği Bıçakçıoğlu’nun kendisine saldırdığını savundu. Tarafların birbirinden şikâyetçi olduğu olay sonrası gözaltına alınan Aydın, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, dün akşam saatlerinde makamında yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, Fikret Aydın tarafından makamında hem tehdit hem de darp edildiğini savundu. Bunu demokrasiye karşı yapılmış bir hareket olarak algıladığını ifade eden Bıçakçıoğlu, "MHP’de Yavuz Aydın kardeşimiz aday oldu, kendisi Beşikdüzülü’dür. Milletin verdiği kararı hazmedemediler. Trabzon’dan ikinci sıradan aday olup, Beşikdüzü’nün tüm oylarını alsa dahi çıkamayacağı 8 Haziran sabahı belli olmuş iken, maalesef abisi kapıdan içeri girdi bana, ‘rahatladın mı, çalıştın da ne oldu? Seni burada yaşatmayacağız, sana bunun hesabını soracağız’ gibi sözlerle tehdit ederek üzerime saldırdı. Bu boğuşma esnasında dişlerini sırtıma geçirdi. Bu aileyi tanırım. İlişkilerimiz 30 Mart öncesine kadar iyiydi. Bu seçim sathı mailinde adayları açıklandıktan sonra birkaç sefer daha bu arkadaşların tacizine uğradım. Bunları demokrasi adına yuttum. Beşikdüzü’nde gerginliğin olmaması adına sesimi çıkarmadım. Ama son hareketi Beşikdüzü’ne yakıştıramadım. Beşikdüzü’nün demokrasi kültürüne yakıştıramadım. Kendilerinden davacı olacağım. Hem tehdit hem şantaj hem darp var. Sonuna kadar da bu davanın oy verenler adına takipçisi olacağım." dedi.

Fikret Aydın ise konuşmak için yanına gittiği Bıçakçıoğlu’nun kendisine saldırdığını iddia etti. Olayla ilgili verdiği ifadede, Bıçakçıoğlu ile 30 yıldır arkadaş olduklarını, bu süreçti ticari ilişkilerinin olduğunu belirten Aydın, seçim sürecinde Bıçakçıoğlu’nun kardeşine oy verilmemesi için halka baskı yaptığı, tehditlerde bulunduğunu öne sürdü. Seçimlerin huzurla tamamlanması için bunlara karşılık vermediklerini anlatan Aydın, "Yaşananlara rağmen makamına gittim ve kendisinden izin alarak içeri girdim. Seçim sonucunun aramızda kırgınlık yaratmaması gerektiğini, bizlerin dost olduğumuzu, geçmişte birbirimiz üzerinde hatırımız olduğunu, ticari ilişkilerimiz olduğunu söyledim. Kendisi bana ‘ne hatırı kardeşim…’ diyerek üzerime saldırdı ve ilk önce kendisi bana vurdu. Sesler üzerine makama gelen belediye personeli beni dışarı çıkarttı. Bu sırada Orhan Bıçakçıoğlu sert bir sicimle kafama vurdu. Bundan dolayı dudağım patladı. Kafam ve kulağımdan yaralandım. Makamının gücünü kullanarak beni darp eden Bıçakçıoğlu’ndan şikâyetçiyim." ifadelerini kullandı.