7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren siyasi partilerin adayları zaman zaman vatandaşların gülümseten tavır ve sözlerine muhatap oluyor.
MHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Taşkın Işık, Bergama’da bir pazarcının "Ampülü söndürcez MHP’ye oy vercez gari" sözü karşısında gülmekten kendini alamadı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Taşkın Işık, Ödemiş, Bayındır, Bergama, Kınık, Dikili ve Soma’da seçim çalışmalarını sürdürdü. MHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Taşkın Işık, Dikili’de rozet taktı, Bergama’da pazar esnafını ziyaret etti, Kınık’ta okula asılan pankarta tepki gösterdi, Soma Avdan’da en genç maden şehidinin ailesini evinde ziyaret etti. Bergama pazarında esnafı ziyaret eden ve partisine destek isteyen Işık, Bergamalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Işık, her iki kişiden birisinin MHP’ye destek verdiğini açıkça söylediğini belirtti. Işık, Bergama’da bir pazarcının "Ampülü söndürcez MHP’ye oy vercez gari" sözü karşısında da memnun kaldı.

İlçe başkanı Sercan Akman ve ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette yaklaşık 2 bin kişi ile sokalaşan ve partisine destek isteyen Işık, "Milliyetçi Hareket iktidarında çiftçilerimiz mazotu 1.75’ten alacak. Evi olmayan dar gelirli vatandaşlarımıza 250 TL kira yardımı yapılacak." dedi. İlgiden ve ziyaretlerden oldukça memnun ayrılan Işık, Dikili’de madenci emeklisi bir vatandaşın partiye katılmak istemesi dolayısıyla ziyaretine gitti. Üç hilalli rozeti evinde takan Işık, "Milliyetçi Hareket İktidara koşuyor." dedi.

'KINIK’TA OKULU SİYASETE ALET EDİYORLAR'

Kınık’ta bir haber üzerine ilçeye giden MHP’li Işık, meydanda okula asılan pankartı göstererek, AK Partili Belediye Başkanı Sadık Doğruer’i sert sözlerle eleştirdi. Eğitim ve devlet kurumlarını kendi siyasi çıkarları için kullanamayacaklarını hatırlatan Işık, "Maalesef bu pankart AKP’nin devlet imkanlarını ve kamu kurumlarını nasıl kullandıklarını göstermektedir. Görevlilerin bu pankartı derhal indirmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

EN GENÇ MADEN ŞEHİDİNİN EVİNE ZİYARET

MHP’li Işık, programını 13 Mayıs 2014 günü Türkiye’yi yasa boğan maden faciasında şehit olan 18 yaşındaki İsa Çalış’ın evine taziye ziyareti ile sürdürdü. Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem’in de katıldığı taziye ziyaretinde baba İbrahim Çalış ve şehit annesi ile sohbet eden Işık, başsağlığı diledi. Hükümetin yanlış politikaları ile böyle bir facianın yaşandığının altını çizen Işık, dertlerini dinledi, acılarına ortak oldu.