Anayasa Mahkemesi'nin(AYM) dershanelerle ilgili sorusuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, gerekçeyi görmek gerektiğini söyledi.

Kırıkkale Belediyesi ve İl Müftülüğü’nün Nur Camii’nde yapacağı iftara katılan Atalay, daha önce AK Parti il binasına gelerek partilerle görüştü ve basının sorunlarını cevapladı.

AYM'nin henüz bir kararının yayınlanmamış olmadığını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bir açıklamaları da olmadı. Gayri resmi bir haber ve duyum var. Bu geri plan açıklamaları sanıyorum. Karar tam çıkmadan ve gerekçeleri çıkmadan ileri açıklamalar ile değerlendirilmeler yapılamaz. Bu kararın gerekçeleriyle birlikte çıkması lazım. Ondan sonra değerlendirmeler yapılması gerekir. Buraya gelmeden önce Genel Başkanımızla ve Milli Eğitim Bakanımızla bir değerlendirme yaptık. Kararın aslını görmek lazım. Orada sorun varsa o sorunu gidermek gerekir. O karar verirmiş ise gerekçeye bakmak lazım. Belki gerekçe ile ilgili yeni düzenlemeler yapmak gerekir. Yani onu görmek lazım." dedi.