Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Malatya’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte esnafı gezdi.

Bilal Erdoğan, Malatya’daki temasları kapsamında ilk olarak Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) adına düzenlenen toplantıda Malatya Öğretmenevi’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde konferansa da katılan Bilal Erdoğan, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte İnönü Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Erdoğan, cadde üzerindeki AK Parti seçim bürosuna da uğradı.

CADDEDE DE MEDYAYA AKRETİDASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların programlarında bazı basın kuruluşlarına uygulanan akretidasyon caddedeki programa da sıçradı. Bilal Erdoğan’ın caddeki gezilerini takip eden ulusal bir gazetenin muhabirine akreditasyon uygulandı.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, gezi sürerken muhabiri fark etti. Bunun üzerine muhabirin yanına giden Kahtalı, geziyi sadece partinin medya ekibinin takip edeceğini söyledi. Ancak alanda diğer medya kuruluşlarından da gazetecilerin olduğu gözlendi. İl başkanının uyarısı üzerine muhabir ‘Burası kamuya açık alan. Burada da akreditasyon var?’ şeklindeki tepkisi üzerine Kahtalı ‘Hadi, hadi’ diye basın mensubunu uzaklaştırdı.