MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

"IŞİD tarafından idam edilen iki Japon rehine konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 4 Şubat günü Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştüğü iddiaları Türk ve uluslararası basına yansımıştır." diyen Yeniçeri, TBMM Başkanlığına cevaplanması istemiyle şu soruları yöneltti:

"IŞİD tarafından idam edilen iki Japon rehine konusunda Bilal Erdoğan’ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştüğü iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

Yansıtıyorsa; Başbakan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bu görüşmeden ne zaman haberi olmuştur? Bu konuda resmi bir yazı var mıdır? Var ise, bu yazının tarih ve sayısı nedir?

Bahse konu görüşme Dışişleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu'nun bilgisi dahilinde mi yapılmıştır? Bu konuda resmi bir yazı var mıdır? Var ise, bu yazının tarih ve sayısı nedir?

Hiçbir kamu görevi olmayan Bilal Erdoğan isimli şahıs Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile anılan görüşmeyi hangi sıfatla yapmıştır? Bilal Erdoğan’ın IŞİD ile arabuluculuk yapmak gibi bir görevi mi vardır?

Anılan görüşmede hangi konular görüşülmüştür? Yapılan görüşmenin içeriği hakkında kamuya, devletin ilgili makam ile birimlerine, Başbakan Sayın Davutoğlu'na bilgi verilmiş midir?

Bilal Erdoğan bahse konu görüşmeye nasıl gitmiştir? Kendisine kamuya ait bir uçak tahsis edilmiş midir? Edildi ise, bahsi geçen kamuya ait hangi uçaktır? Bu uçağın kamu görevi olmayan Bilal Erdoğan isimli şahsa tahsis edilmesi talimatı kim veya kimler tarafından verilmiştir? Bu kimseler hakkında yapılan işlemler nelerdir?

Kamu görevi olmayan Bilal Erdoğan isimli şahsa anılan görüşmede eşlik eden Dışişleri mensubu olmuş mudur? Oldu ise, bunlar kimlerdir? Bu kimselere Bilal Erdoğan’a eşlik etmeleri talimatını kim veya kimler vermiştir?"