Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen, yaklaşan seçim öncesi, terörle mücadele mantığı içerisinde büyük bir operasyon başlatabileceğine dikkat çekti.

HDP adayı olan, MAZLUM-DER Başkanlığı ve gazetecilik kimliği ile tanınan Ayhan Bilgen, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyelerini ziyaret etti. İş adamlarıyla kahvaltı yapan Bilgen, seçimlere sayılı günler kala açıklamalarda bulundu. Bilgen, "Ben şunun kaygısını ciddi şekilde taşıyorum, bu bir hafta içerisinde yani yeniden terörle mücadele mantığı içerisinde büyük bir operasyon başlatabilir. Oylarının düştüğünü görünce, halkta yeniden, 'devletimize sahip çıkalım', iktidar, hükümet falan duygusu ya da böyle yakın bir komşu ülkeyle ciddi dalaşma ve gerilim üzerinden, oradaki 2 -3 puanlık seçmenin bu tarafa meyletmesi tek başına hükümet olup olmamasını sağlayacak. Yani şu an HDP barajı geçtiğinde bazı şeyler kaçınılmaz." dedi.

Bilgen, AK Parti lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kars mitinginin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'a gelmesinin oy kaybı ve paniğin eseri olarak değerlendirdi. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dahi Kars'a gelmemişken seçimler için gelmesinin sonun göründüğünün bir gerçeği olduğunu vurguladı.

'AKP EN GÜÇLÜ OLDUĞU DÖNEMDE KARS'A NE YAPTI Kİ?'

Karslılara seslenen Bilgen, şunları söyledi: "Her şey ortada, en asgari şey, bu kadar hayvancılığıyla, tarıma dayalı bir ekonomide sizin etle, sütle ilgili endüstriyi yapmamış olmanızın izahı yoktur. Bırakın ileriye dahil vaatte bulunmayı bugün lojistikle ilgili olan hakeza ortada. Tam, her seçim döneminde gündeme getirilen konuşulan ve ısıtılıp sofraya konulan sonra geri çekilen duruma dönüşmüş. Kars marka kimliğini kaybetmiş. Sağlıkta Erzurum'a bağlı, başka bir alanda başka bir yere bağlı, insanlar bu şehirden ayrılan Iğdır’la karşılaştırma yapıyor."

Kars'tan ayrılıp il olan şehirlerin ilçesi konuma düşmüş durumda olan bir şehrin sakinlerinin bu hususa dikkat etmelerini isteyen Bilgen, "Bu 10 yıllık hikaye, hani eski bir vakıa değil. Cumhurbaşkanın gelişi ile ilgili verilmesi gereken en net mesaj, 12 yıl iktidar partisine ilgi göstermiş, teveccüh göstermiş bir şehrin hak ettiği pozisyon bu olmamalı, eğer iktidara oy vermek bir avantaj ve artı hizmet almayı hak etmek ise eser ortada, dolayısı ile bundan sonrası ile ilgili bir vaadin, taahhüdün çok da inandırıcı tarafı yoktur. Çünkü AKP'nin artık eski iktidar gücünü bulamayacağını herkes biliyor. Şimdiye kadar yapılmamış olanın bundan sonra yapılacağını hiçbir kimse ileri süremez." ifadelerini kullandı.

'HDP ESKİYE DÖNERSE YÜZDE 6,5 OYU KAYBEDER'

HDP Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen, HDP'nin bir anda yüzde 6,5'den 9'lara çıkmasının büyük bir patlama olduğuna dikkat çekti. Bilgen, şöyle konuştu: "Bu yüzde 50'lik artış büyük bir patlamadır. Yüzde 3’lük bir artış ama bu partinin oyuna baktığınızda önemlidir. Bu ilgiyi gördükten sonra bir siyasi partinin elbetteki iç dengeleri zordur. Provoke edenler olur. Ama ana rota biz bu dili daha güçlü daha güven verecek bir şekilde, geri dönüşü olmayacak biçimde, yani yarın diyelim ki barajı geçtik, yüzde 12 aldık ve geri artık biz eski dilimize dönelim derseniz yüzde 6,5’u da kaybedersiniz."

'SEÇİME 6 GÜN KALDI, NE YAPARLARSA YAPSINLAR TEPKİ VERMEYECEĞİZ'

Bilgen, seçime 6 gün kaldığını ifade ederek, "Bu süreçte bizim yapmamız gereken ne yaparlarsa yapsınlar tepki vermemek olacaktır. Bizim sınavımız bu, buna rağmen başaramasak kaybeden biz oluruz. Bu çok açık bir şey çünkü öbürlerinin bunu çok profesyonel yaptığından çok eminiz." dedi.

Kendi açılarından silahın ve savaşın bitmesinin böylelikle herkesin siyaset yapmasının en net olan düşünceleri olduğunu ifade eden Bilgen, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsanlar gazetelerini çıkarsın, kimse baskı görmesin, bu durum silahın varlık sebebini ortadan kaldırır. Herkes yüklenip beni dövmeye kalktığında ben de kendimi korumak için kendimi de feda eden işler yapmaya kalkarım. Ben bunları idare edeyim, masada tutayım, sonra seçim geçince vurayım, ezebilirsem ezeyim, yok yine olmazsa kaldığım yerden devam ederim... Şu an siyaset, her yeri bir yerde oyalama üzerine hareket ediyor."